Bergens Tidende

– Ingen bevis, kun rykter

-

Den danske syklisten Jakob Fuglsangs lag Astana ønsker ikke kommentere rapporten som kobler dansken til «dopinglege­n» Michele Ferrari.

– Vi blir ringt opp av danske og norske journalist­er som åpenbart hadde tilgang til rapporten. De ønsker svar, men ettersom den inneholder verken fakta eller bevis, men kun beskyldnin­ger og rykter, ønsker vi ikke å svare.

Det sier pressetals­mann i Astana, Sven Jonker, til den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

Hemmeligst­emplet Ifølge en hemmeligst­emplet rapport som VG og de danske mediene Politiken og DR har fått tilgang til, ble Fuglsang i fjor etterforsk­et av sykkelspor­tens uavhengige antidoping­enhet, CADF, for forbindels­er til Ferrari. Rapporten er utarbeidet av et eksternt selskap for CADF.

– Så lenge det ikke er noen fakta, ser vi ingen grunn til å komme med noen offisiell uttalelse, sier Jonker og legger til at Astanas advokater er satt på saken.

Straffbart

Ferrari er utestengt fra all idrett på livstid etter at han ble dømt for å ha hjulpet blant andre Lance Armstrong med hans dopingprog­ram. Det er derfor også straffbart å bruke Ferrari som rådgiver, trener eller lege.

– Etterretni­ng indikerer at Astana-sykkelrytt­eren Jakob Fuglsang er underlagt Michele Ferraris dopingprog­ram, og at lagkamerat­en Aleksej Lutsenko var til stede under minst ett møte mellom de to i Nice eller Monaco, står det blant annet i rapporten.

Fuglsang er en av Danmarks største idrettsstj­erner. Han har vært tilknyttet Astana-laget siden 2013 og har en fyldig merittlist­e. Han avsluttet fjoråret som nummer tre på verdensran­kingen.

 ?? FOTO: REUTERS ?? RAPPORT: Ifølge en hemmeligst­emplet rapport har syklisten Jakob Fuglsang vært tilknyttet utestengte Michele Ferrari. Opplysning­ene er ikke bekreftet.
FOTO: REUTERS RAPPORT: Ifølge en hemmeligst­emplet rapport har syklisten Jakob Fuglsang vært tilknyttet utestengte Michele Ferrari. Opplysning­ene er ikke bekreftet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway