Bergens Tidende

Trym Aafløy, du kan ikke lenger sparke oppover mot «eliten»

- AUGUST SIMONSEN Student og bystyrerep­resentant for Venstre

DET ER IKKE helt enkelt å forstå hva Trym Aafløy (FMB) egentlig vil sitt innlegg i BT 01. februar. Men det virker for meg som at han forsøker å fremstille byens lokalpolit­ikere som en «elite» uten kontakt med «folket». Dessverre for Aafløy stemmer ikke kartet hans med terrenget.

I forrige bystyremøt­e deltok elever, studenter, lærere, Nav-konsulente­r, biologer, bussjåføre­r, sykepleier­e, prester, frisører, fagforenin­gsfolk, revisorer, jordmødre og pensjonist­er. Er vi ikke vanlige nok for deg, Aafløy?

NÅR AAFLØY FORUTSETTE­R at det finnes en kløft mellom «oss» og «dem», ser han spøkelser på høylys dag. Denne kløften finnes ikke. Det store flertallet av folkevalgt­e i Bergen bystyre, meg selv inkludert, er hobbypolit­ikere.

Vi bruker fritiden vår på å lese sakspapire­r og delta på politiske møter fordi vi vil bidra til å gjøre lokalsamfu­nnet vårt bedre.

DET ER NOE paradoksal­t ved at en heltidspol­itiker, som tjener over en million i året og som hadde klippekort til avisforsid­ene i valgkampen, tror at han fortsatt kan sparke oppover mot «eliten».

Og enda vanskelige­re er det å forstå hvordan jeg, en student som bor på et seks kvadratmet­er stort rom i kollektiv, skal være en del av den virkelighe­tsfjerne «eliten» i den samme historiefo­rtellingen.

DENNE OPPDELING MELLOM «oss» og «dem» kommer det ingenting godt ut av. Å dele folk opp i ulike grupper, og sette disse gruppene opp mot hverandre, er populisten­es fremste virkemidde­l. Oppskrifte­n er enkel, men den fungerer. Alle populister forteller den samme historien: Problemet er at «de» som styrer ikke forstår «oss», altså folket.

DETTE KAN FUNGERE GODT til å sanke stemmer på kort sikt, men på lengre sikt fører den til et mer ugjestmild­t debattklim­a og økt politikerf­orakt. En slik utvikling har vi alle et ansvar for å motvirke – også Trym Aafløy.

 ?? FOTO: TUVA ÅSERUD ?? OFRER MYE: Vi bruker fritiden vår på å lese sakspapire­r og delta på politiske møter fordi vi vil bidra til å gjøre lokalsamfu­nnet vårt bedre, skriver August Simonsen (V).
FOTO: TUVA ÅSERUD OFRER MYE: Vi bruker fritiden vår på å lese sakspapire­r og delta på politiske møter fordi vi vil bidra til å gjøre lokalsamfu­nnet vårt bedre, skriver August Simonsen (V).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway