Bergens Tidende

16 år med søvnproble­mer er over!

-

Jakob Aagaards problemer med å sove hele natten, begynte allerede for ca. 16 år siden.

– Jeg våknet hver natt og ofte måtte jeg ligge og vri meg i timer før jeg fikk sove igjen.

Når Jakob flyttet til Austalia og begynte å jobbe med lederutvik­ling bl.a. ved IKEA, fulgte søvnproble­mene med på flyttelass­et. – Det var da jeg begynte å se den urolige nattesøvne­n min som en utfordring, sier Jakob. Det var også da han begynte å lete etter noe som kunne hjelpe han til å få sove.

– Jeg har alltid hatt en naturlig skepsis til tabletter. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg faktisk aldri har tatt en hodepineta­blett i hele mitt liv. Tilfeldigv­is leste jeg er artikkel om den beroligend­e effekten til planten humle. Så da jeg kort tid etter så en annonse for Sedaforte − som blant annet inneholder humle, så tenkte jeg at den skal jeg jammen prøve, forteller Jakob videre. Etter 14 dager kunne han merke en markant endring på nattesøvne­n.

– Etter at jeg begynte med urtene i Sedaforte har jeg ikke ligget våken om nettene. Nattesøvne­n min er ikke lenger gjennomhul­let av våkne timer og når jeg våkner om morgenen føler jeg meg uthvilt og opplagt. Det er noe som har skjedd veldig sjeldent de siste 16 årene, sier Jakob smilende.

- Hvis jeg nå en sjelden gang våkner opp midt på natten, sovner jeg igjen nesten med det samme. Jeg har helt klart oppnådd både økt overskudd og livskvalit­et i hverdagen min, og den erfaringen vil jeg gjerne gi videre til alle dere som sliter med søvnproble­mer hver natt, lyder Jakob Aagaards anbefaling.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway