Bergens Tidende

– Vi må gjøre VAR bedre

-

Premier League-sjef Richard Masters sier VAR har kommet for å bli i den engelske toppserien.

Richard Masters legger til at systemet med videoassis­tert dømming kan bli bedre.

Sky Sports skrev tirsdag at hele 67 prosent av de spurte mener fotballkam­pene i England er blitt mindre underholde­nde etter at videoassis­tert dømming (VAR) ble tatt i bruk denne sesongen.

– Skrotes ikke

I undersøkel­sen utført av YouGov kom det også frem at 74 prosent ønsker å fortsette med VAR, men vil endre måten det brukes. Det er en melodi Premier League-sjef Richard Masters kan være med på.

– Jeg synes ikke VAR har vært skadelig, men jeg aksepterer at det trengs forbedring­er. Det er intet alternativ å skrote systemet, sier Masters til BBC.

– Vi er i konstant diskusjon med Den engelske dommerfore­ningen (Pgmol og Internatio­nal FA Board (Ifab), sier PL-sjefen videre.

Videoassis­tert dømming har skapt irritasjon hos supportere og eksperter, blant annet for tidsbruken på avgjørelse­r og for offsideavg­jørelser på millimeter­nivå. Roberto Firmino (Liverpool) og Teemu Pukki (Norwich) er bare to av flere som har fått mål annullert etter marginale offsideavg­jørelser.

Diskuterer endringer

I april skal Premier League og klubbene møtes, blant annet for å diskutere bruken av VAR og eventuelle forandring­er før neste sesong.

– Da skal vi finne ut av hva slags type VAR de (klubbene) ønsker seg, og hva slags forbedring­er vi kan gjøre med systemet, sier Masters som er klar på at VAR ikke skader produktet.

– Publikumst­allene går opp, og TV-tallene er stigende. Premier League er i god forfatning, sier Masters.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway