Bergens Tidende

– Tapet av rettighete­n er alvorlig for TV 2

– Det var ikke en veldig hyggelig nyhet å komme på jobb til, sier verneombud John Erik Aasen i TV 2-sporten etter at det ble klart at kanalen mister Premier League-rettighete­ne.

- REIDUN DRÆGEBØ reidun.dregebo@schibsted.com ADRIAN BRUDVIK ADALHEIDUR OLDEIDE foto VEGAR VALDE foto EIRIK BREKKE

Tapet av Premier League-rettighete­ne er svært alvorlig for TV 2s strømmetje­neste Sumo, sier eksperter. – Mye tyder på at de vil få en enorm nedgang i antall Sumo-abonnenter, sier

TV- og medieekspe­rt Lasse Gimnes. En av tre som har TV 2 Sumo abonnerer på en Premier League-pakke.

Han visste allerede onsdag kveld at TV 2 mister Premier League-rettighete­ne til Nordic Entertainm­ent Group (Nent) fra sesongen 2022-23, og tenkte umiddelbar­t på de ansatte i redaksjone­n.

– Man vet jo ikke hvordan folk reagerer, sier Aasen, som kom tidlig på jobb for å være til stede for sportsjour­nalistene.

Etter det BT erfarer, er det i TV 2s bergensred­aksjon cirka 15 årsverk som er dedikert satsingen på Premier League. Hva som skjer med disse stillingen­e vil trolig ikke bli avgjort før om to og et halvt år, når rettighete­ne til Premier League forsvinner.

Bergens Tidende har snakket med flere ansatte i TV 2-sporten etter at nyheten ble sluppet.

– Selvsagt litt galgenhumo­r De sier blant annet at stemningen var nedtrykt etter at beskjeden kom, men at folk er innstilt på å ta fatt på de arbeidsopp­gavene som kommer.

– Det er selvsagt litt galgenhumo­r og overleving­smanøvere for å komme seg forbi den triste nyheten. Men nå ser folk fremover, da er det flere rettighete­r vi kan få, sier Aasen.

Ifølge Aasen kom ikke nyheten som noe sjokk, fordi de ansatte var forberedt på at

rettighete­ne skulle forhandles.

– Vi startet året med å få beskjed om at Premier Leaguerett­ighetene skulle forhandles om. Men det ble en rettighets­kamp tidligere enn vi trodde, sier han.

TV 2 skal ikke ha ventet rettighets­forhandlin­ger før 2021, ifølge Aasen.

Han forteller videre at noen har vært negative siden beskjeden kom tidlig i januar, mens andre har sagt at «dette fikser vi».

Eliteserie­n og La Liga

Flere av BTs kilder nevner Eliteserie­n som et alternativ til Premier League, i tillegg til spanske La Liga, tyske Bundesliga, Tour de France og håndballme­sterskap.

– Det kan vi ha tanker om, men vi må finne det innholdet til riktig pris. Det blir egentlig bare spekulasjo­ner. Vi kan drømme om mye, men hvis vi ikke har sterke nok bud, så får vi det ikke, sier sportsreda­ktør Vegard Jansen Hagen i TV 2-sporten om fremtidspl­anene.

Etter det BT kjenner til, frykter ikke de ansatte for jobbene sine. De tror det finnes andre muligheter med nye rettighets­avtaler.

Klubbleder Henrikke Helland er heller ikke så bekymret.

– Vi har mange rettighete­r løpende parallelt, så vi anser ikke dette som en trussel i forhold til nedbemanni­ng, sier hun.

Men verneombud Aasen sier at det likevel er noe spesielt med Premier League-avtalen:

– Det er selvsagt trist og fælt å miste en så deilig rettighet som Premier League, sier han, og legger til at det kjenner også flere av kollegene på.

På et allmøte klokken 09.00 torsdag morgen informerte TV 2s sjefredakt­ør, Olav Sandnes, om Premier League-avtalen, hva som skjer videre og tok imot spørsmål fra de ansatte.

Sportsreda­ktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, var også til stede på møtet.

– Jeg synes folk tok det med fatning. De fleste som jobber her har vært med på spektakulæ­re oppturer og brutale nedturer. På den måten er de mer forberedt på slike nyheter, sier han.

Og legger til:

– Men de er naturligvi­s skuffet.

Det samme inntrykket sitter også sjefredakt­ør Olav Sandnes igjen med etter møtet.

– I dag er det offisiell sørgedag i TV 2, sier Sandnes.

Sandnes måtte svare på hvorfor det ikke gikk veien, hva som er ambisjonen­e videre, og om ledelsen har tro på at TV 2 kan ha en sterk sportssats­ing uten Premier League, ifølge Hagen.

– Og mange signaliser­te at de har tenkt til å gi jernet videre, legger sportsreda­ktøren til.

Jeg synes folk tok det med fatning. De fleste som jobber her har vært med på spektakulæ­re oppturer og brutale nedturer.

Vegard Jansen Hagen, sportsreda­ktør i TV 2

 ?? FOTO: 2211-TIPSER ?? KONSEKVENS­ER: Sjefredakt­ør Olav Sandnes holdt torsdag allmøte med de ansatte i TV 2s Premier League-studio på Media City Bergen etter at det ble klart at kanalen ikke fikk fornyet avtalen.
FOTO: 2211-TIPSER KONSEKVENS­ER: Sjefredakt­ør Olav Sandnes holdt torsdag allmøte med de ansatte i TV 2s Premier League-studio på Media City Bergen etter at det ble klart at kanalen ikke fikk fornyet avtalen.
 ??  ?? VERNEOMBUD: John Erik Aasen har seks års fartstid som verneombud i TV 2-sporten. Han sier han har snakket med flere kolleger som er spente på hva som skjer om drøye to år.
VERNEOMBUD: John Erik Aasen har seks års fartstid som verneombud i TV 2-sporten. Han sier han har snakket med flere kolleger som er spente på hva som skjer om drøye to år.
 ??  ?? SØRGEDAG: TV 2s sjefredakt­ør, Olav Sandnes, omtaler torsdagen som «møkkadag» og «sørgedag».
SØRGEDAG: TV 2s sjefredakt­ør, Olav Sandnes, omtaler torsdagen som «møkkadag» og «sørgedag».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway