Bergens Tidende

Slik reagerer TV 2profilene på Premier League-nyheten

-

TV 2 tapte kampen om å vise Premier League fra høsten 2022. Det er trist, mener flere av kanalens mest kjente fjes.

pal.strande.gamlemoen@ aftenposte­n.no

Torsdag morgen ble det offisielt:

TV 2 mister rettighete­ne til å vise Premier League fra 2022/2023-sesongen. Kanalen har vist det ypperste av engelsk fotball siden 2010.

Nent Group, som blant annet har TV3 og Viasat, tar over rettighete­ne.

Øyvind Alsaker har vært TV 2s fremste kommentato­r i de ti årene kanalen har forvaltet rettighete­ne. Han synes torsdagens nyhet var tung å få.

– Det er jo slik det er med rettighete­r at man blir veldig glad i dem. Premier League har vært knyttet til TV 2s identitet i ti år, sier Alsaker.

To og et halvt år til Alsaker har vært i TV 2 både i årene kanalen har hatt Premier Leaguerett­ighetene og årene de ikke hadde dem.

Han synes det er rart å se rettighete­ne forsvinne, men understrek­er at det ikke får noe å si for hans arbeidssit­uasjon.

Kanalens programled­er Jan-Henrik Børslid skriver i en tekstmeldi­ng at han synes torsdagens nyhet er trist.

Tidligere landslagsk­eeper og nåværende ekspert Erik Thorstvedt er vant til å se rettighets­endringer.

– Det er det som er med rettighete­r: De kommer og går. Jeg jobbet med Premier League både i Canal+, før de forsvant derfra, og i TVNorge, hvis noen husker det. Rettighete­r har TV 2 ekstremt mye av, sier Thorstvedt og legger til:

– Samtidig er det riktig at man har en ledelse som vet når man skal si stopp.

To høydepunkt­er Kanalen har fortsatt rettighete­ne frem til 2022/2023-sesongen. Både Alsaker og Thorstvedt mener det er viktig å huske.

– Nå må vi stå løpet ut, sier Thorstvedt.

Både han og Alsaker har opplevd mye mens TV 2 har hatt rettighete­ne, men to øyeblikk peker seg ut for sistnevnte:

– Agüeros overtidsmå­l (da Manchester City vant ligaen i 2012, jour.anm.) og Liverpools triumfferd denne sesongen vil være to høydepunkt­er.

Blid Fjørtoft

I Nent og Viasat er stemningen naturlig nok litt annerledes. Tidligere landslagss­piller Jan Åge Fjørtoft har vært en av Viasats store profiler i deres fotballdek­ning i en årrekke.

Han er selvfølgel­ig svært fornøyd med at det også blir engelsk ligafotbal­l hos dem.

– Dette er «a beautiful day». En stor dag for alle som er en del av Nentteamet. Som mange andre har jeg et personlig forhold til engelsk fotball. Lørdag klokken fire med «Tippekampe­n» var en hellig tid som jeg ble født inn i. Seinere hadde jeg gleden av å spille i England i mange år og føle atmosfæren, lidenskape­n og kjærlighet­en til spillet bokstaveli­g talt på kroppen, skriver Fjørtoft til oss i en SMS.

 ?? FOTO: ELISE RØNNEVIG ANDERSEN ?? FAST: Øyvind Alsaker har kommentert Premier League i en årrekke.
FOTO: ELISE RØNNEVIG ANDERSEN FAST: Øyvind Alsaker har kommentert Premier League i en årrekke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway