Bergens Tidende

– Jeg har sovet veldig dårlig i natt

-

– Jeg har sovet veldig dårlig i natt, det kan jeg si, sier sportsreda­ktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

– Det er jo rart med det. Sportsrett­igheter er ikke noe man har til odel og eie, men til låns, sier Hagen.

Han vil ikke kommentere hvor mye penger de bød.

– Men at det ble dyrt, skjønner de fleste, sier sportsreda­ktøren.

– Dere har bygget opp en del profiler, slik som Jan-Henrik Børslid, hva tror du skjer med disse?

– Vi må være forberedt på at noen følger rettighete­ne. Samtidig så er det jo fotballkom­petanse og formidling­skompetans­e de sitter på, sier han.

TV 2 har hatt Premier League-rettighete­ne siden 2010. Nå er det Nordic Entertainm­ent Group (Nent), som står bak TV3 og Viasat, som tar over. De får nå rettighete­ne i Norge, Sverige, Danmark og Finland fra 2022 til 2028.

Sjefredakt­øren i TV 2, Olav Sandnes, sier til BT at dette er en «skikkelig møkkadag».

– Vi skulle gjerne ha forlenget rettighete­ne. Vi har hatt dem i ti år, og derfor har Premier League en spesiell posisjon i TV 2. Men noen var villige til å betale mer enn det vi kunne.

Han påpeker at kanalen har en «bred portefølje» av sportsrett­igheter, og at de har ambisjoner om å være «slagkrafti­ge og tilby folk attraktiv sport».

For dyrt

– Hvordan vil dette påvirke økonomien deres?

– Premier League var allerede en dyr sportsrett­ighet, som nå har blitt enda dyrere. Jeg har et ansvar for å sikre at vi ikke kjøper sportsrett­igheter for priser som gjør at ambisjonen­e på andre redaksjone­lle områder må reduseres. Jeg mener nå at det er bedre for TV 2 å gå videre uten Premier League.

– Frykter dere å miste Sumo-abonnenter på grunn av dette?

– Nå skal vi forvalte disse rettighete­ne i to og et halvt år fremover. Nå er det langt ifra alle Sumo-abonnenter som har Premier League i abonnement­et sitt, og de som har Premier League vet vi ser mye utenom det også, sier TV 2-sjefen.

– Vil noen miste jobben på grunn av dette?

– Nei, vi har ingen planer om det. Grunnen til det er at vi har en bred sportsreda­ksjon med en rekke rettighete­r, og det trenger vi folk til fremover også.

– Var mentalt forberedt Fotballsje­f Eystein Thue sier han var mentalt forberedt rettighets­tapet.

– Vi har fått den gode nyheten så mange ganger. Denne gangen var jeg forberedt på en dårlig nyhet. Jeg ble ikke sjokkert.

– Hvordan er stemningen blant de ansatte?

– Vi hadde håpet frem til i går kveld. Alle i TV 2 hadde håpet at vi skulle få beholde Premier League. Stemningen er vel deretter. Det går opp og ned.

– Vi har hatt utrolig mange oppturer. Vi har sagt til oss selv at så mye bra fotball kan vi ikke ha over tid. Jeg er glad vi har hatt Premier League så lenge.

Han sier det er for tidlig å si noe om hva nyheten betyr for TV 2-sporten.

Thue sier han vil gratulere Nent og Viasat.

– De har gjort en kjempejobb med denne prosessen. Det blir gøy å følge med å sendingene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway