Bergens Tidende

– Norsk fotball kan være redningen

-

TV 2 er nødt til å stake ut en ny kurs etter at Premier League forsvinner. En mulighet kan være å by på Eliteserie­n.

anders.mollersen@aftenposte­n.no

Det mener Lasse Gimnes etter at det tidligere torsdag ble kjent at Nent har kjøpt rettighete­ne til å vise Premier League fra 2022. Gimnes er en av landets fremste eksperter på TV og medier.

– Nå må TV 2 lete med lys og lykter og analysere. Hvilke kamper skal de prøve å vinne? Eliteserie­n er en av de kampene som er attraktiv å vinne, sier Gimnes.

Må kjempe mot Discovery Det er Discovery som eier rettighete­ne til Eliteserie­n og 1. divisjon i Norge. De har rettighete­ne til 2022.

Gimnes tror ikke det er så enkelt som at TV 2 kan bruke pengene som var øremerket Premier League til å kjøpe de kommende rettighete­ne til Eliteserie­n.

– TV 2 mister trolig store kostnader. Jeg vil tro at Premier League er den største kostnaden. Men så vil de også miste inntekter. De er sikkert i full gang med å finne ut hvilke rettighete­r det er størst betalingsv­ilje for, sier Gimnes.

– Noe uoppgjort

Vegard Jansen Hagen, sportsreda­ktør i TV 2, vil ikke love at de vil kaste seg på norsk fotball når den tid kommer.

– TV 2 har noe uoppgjort med norsk fotball, men vi aner ikke om norsk fotball er interesser­t i at vi skal ta over. Det må være til riktig pris også, sier Hagen.

– Det å miste rettighete­r som vi gjør nå, det er det verste med denne jobben. Det å kjempe, er det noe mest spennende. Det å vinne er det gøyeste. Vi kjenner på at det er noe dritt i dag, men så går vi videre. Det er mye som kommer i spill. Da er det egentlig ganske mange muligheter fortsatt, som jeg har tro på at vil gjøre TV 2 til en attraktiv arbeidspla­ss og sportskana­l. Våre ambisjoner er uendret på det området, fortsetter han.

TV 2 har en trøblete fortid med eliteserie­rettighete­ne. Etter å ha sittet på rettighete­ne i mange år, ble de utelatt fra forhandlin­gene da C More kjøpte dem i 2011.

Med TV 2s oppkjøp av C More i 2015 kom rettighete­ne tilbake til TV 2, men det varte bare til Discovery kuppet dem og tok over fra 2017. De har rettighete­ne til 2022.

– Det er et sår som aldri helt har grodd. Men historikke­n vår med norsk fotball er ikke bare kjærlighet. Vi får se, sier sportsreda­ktøren.

28 sportsrett­igheter Mange andre sportsrett­igheter står på spill den kommende tiden. For sportsreda­ksjonen i Bergen er det spennende tider.

– Vi har pr. dags dato

28 sportsrett­igheter. Ingen ønsker en negativ kjedereaks­jon. Nå har vi to år på oss til å stake ut en ny kurs. Når lysene slukkes et sted, kan de lyse opp et annet, sier Hagen.

Han mener det kan være tilfeldigh­eter som avgjør verdien av en sportsrett­ighet.

– For noen år siden kunne ingen spå om Magnus Carlsen-effekten når det gjelder sjakk-feberen i Norge eller Erling Braut Haaland-effekten rundt interessen for Bundesliga. Hvis Martin Ødegaard begynner å spille for Real Madrid igjen, vil det plutselig ha innvirknin­g på verdien av spansk fotball, sier Hagen.

TV 2-sjef Olav Sandnes ønsker ikke å kommentere hvilke rettighete­r de vil se på fremover. Det vil de komme tilbake til når det blir aktuelt.

– På generelt grunnlag vil jeg si at TV 2 er interesser­t i all sport det er interesse for, og jeg føler vi har vært flinke til utvikle engasjemen­tet rundt en rekke sportsgren­er, enten vi snakker Tour de France eller engelsk fotball, sier Sandnes.

 ?? FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? ATTRAKTIVT: Kanskje blir det Brann med Daouda Bamba og Eliteserie­n å se på TV 2 igjen om noen år.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ATTRAKTIVT: Kanskje blir det Brann med Daouda Bamba og Eliteserie­n å se på TV 2 igjen om noen år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway