Bergens Tidende

Nytt overgangsv­indu i Premier League

-

Fra neste sesong kan Premier Leaguemana­gerne på ny kjøpe spillere i flere uker etter at sesongen har startet.

Det ble klart etter et møte klubbene imellom torsdag. Der ble det enighet om at overgangsv­induet i framtiden skal stenges i månedsskif­tet august-september.

Det er omtrent tre uker etter at sesongen er sparket i gang.

Sommerens overgangsv­indu stenges 1. september klokken 17 lokal tid. Det har blant annet sammenheng med at 31. august er fridag i England.

Dermed går altså Premier League tilbake til den tidligere ordningen der overgangsv­induet forble åpent ut august måned. De to siste sesongene har vinduet rett før seriestart.

Kritisk Klopp Managerne i Premier League har vært kritiske etter at lengden på overgangsv­induet ble endret i 2017. Beslutning­en som ble tatt den gangen, er blitt sett på som en hemsko for de engelske klubbene i konkurrans­en mot fotballsto­rhetene i resten av Europa.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har tidligere pekt på at det å flytte overgangsf­risten frem kun ville gitt mening dersom de øvrige europeiske toppligaen­e fulgte etter.

– Kan noen forklare meg hva som er fordelen for Premier League da? har tyskeren tidligere sagt.

Tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino har omtalt endringen som ble gjort i 2017, som «en stor feil».

Brexit påvirker Liverpool og Tottenham var samtidig blant klubbene som stemte for å endre lengden på vinduet for to år siden. Manchester United, Manchester City, Crystal Palace, Watford og Swansea stemte imot.

I et intervju med Sky Sports peker Premier League-sjef Richard Masters på at Storbritan­nias beslutning om å forlate EU også kan ha bidratt til klubbenes helomvendi­ng

– En av årsakene er at innvandrin­gssystemet kommer til å endre seg, og det kan være det siste vinduet der det er full bevegelses­frihet. Klubbene vil ha fordelen av et lengre vindu for å sørge for at de kan utnytte det, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway