Bergens Tidende

– Fantastisk opplevelse

-

Foran 1400 entusiasti­ske bortesuppo­rtere fikk Niklas Haugland (17) spille på Old Trafford. Leeds-manageren har et godt øye til ham.

viljam.brodahl@aftenposte­n.no

– Det var helt sinnssykt. En fantastisk opplevelse, sier Niklas Haugland.

17-åringen fra Bergen er nesten tom for ord etter den minnerike opplevelse­n onsdag kveld. Nordmannen fikk spille fra start for Leeds’ U18-lag mot Manchester Uniteds unggutter på selveste Old Trafford.

– Jeg synes det gikk veldig fint. Det ble mye defensiv jobbing på meg, men det gikk bra. Det var et veldig godt lag vi møtte, forteller han.

Det endte med et knepent 0–1tap, men Leeds produserte store sjanser og jaktet på utlikninge­n i sluttminut­tene. Høydepunkt­et for Haugland var å høre ropene fra bortetribu­nen.

Leeds hadde nemlig solgt hele

1400 billetter til borteseksj­onen på få minutter.

– Det var helt rått. Det må være verdens beste fans. Det er bare helt sinnssykt at det kommer over 1400 personer på en U18-bortekamp, sier han entusiasti­sk.

Kalt inn på kontoret Haugland ble klar for den tradisjons­rike engelske klubben for halvannet år siden. Det siste halvåret beskriver han som «helt fantastisk».

– Det kunne ikke vært bedre. Det har gått veldig fint. Jeg har fått to fulle kamper for U23-laget, trener fast med U23-laget og fått noen treninger med A-laget, sier han.

Treneren i Leeds er Marcelo Bielsa. Argentiner­en, som har trent klubber som Athletic Bilbao, Marseille, Lazio og Lille, kalles «Den gale». 64-åringen er en fargeklatt, og elsker å spille offensiv fotball.

– Her om dagen ble jeg kalt inn på kontoret hans. Han ga meg sjokolade fordi han mente jeg var så tynn, sier Haugland lattermild­t.

– Jeg forstår ikke alt han sier, men jeg fikk en Colo-Colo-drakt (chilensk fotballklu­bb) etter at jeg hadde spilt godt i en U23-kamp, forteller bergensere­n.

Selv om Bielsa er trener for A-laget, er han veldig involvert i ungdomslag­ene også. Haugland forteller at treneren har enorm respekt i klubben.

Landslagss­amling

Stig Lillejord, nordmannen­s agent, gleder seg over Hauglands utvikling den siste tiden.

– Niklas har hatt en flott progresjon siden han kom for ett og et halvt år siden, sier Lillejord.

Agenten mener Leeds har blant verdens beste akademier. Lillejord er klar på at Haugland vil nyte godt av klubbens helprofesj­onelle opplegg.

– Bielsa har hatt en tradisjon for å bringe opp unge spillere. Jeg mener Leeds ga syv-åtte debutanter fra U23-laget kamper for A-laget i fjor, sier han.

Nå drar Haugland på landslagss­amling på U18-laget til La Manga. 17-åringen gleder seg til å møte sine norske lagkompise­r.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DRØMMENES TEATER: Agent Stig Lillejord og Niklas Haugland på Old Trafford onsdag kveld.
FOTO: PRIVAT DRØMMENES TEATER: Agent Stig Lillejord og Niklas Haugland på Old Trafford onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway