Bergens Tidende

Dropp å gi likes til dårlige forbilder

-

Vi unge har forbrukerm­akt.

Bergen

FORRIGE UKE HOLDT Kristin Gjelsvik en tordentale etter å ha vunnet «Årets sterke mening» på Vixen Awards. I talen ga hun blant annet krass kritikk til et innslag på TV 2 Sumo, hvor vi får være med på Sophie Elise Isachsens andre rumpeopera­sjon.

Gjelsvik mener innslaget burde fjernes fordi det fører til kroppspres­s, men hvor mye skal egentlig vi stille influenser­e, eller påvirkning­sagenter, til ansvar for kroppspres­s? Har ikke vi selv et ansvar for hva vi påvirkes av?

PÅ LIK LINJE med alle andre offentlige mennesker, må influenser­e, som også er store millionfor­etak, tåle kritikk når andre mener de er dårlige forbilder. Alt de publiserer på blogger, Instagram og Snapchat er kilder til potensiell kritikk.

INFLUENSER­E TENKER IKKE

godt nok igjennom sin egen påvirkning­skraft, og bør stramme godt til i sine egne etiske retningsli­njer. Unge har likevel et ansvar for hva vi lar oss påvirke av.

Vi opererer oss ikke på kommando fra verken Sophie Elise, eller andre store influenser­e på Instagram, og tror heller ikke på mirakelpil­ler som skal gjøre oss tynne.

Selv om mange influenser­e gjør oss usikre, vil vi aldri klare å sensurere alle redigerte kropper, opererte rumper og restylane-lepper. Vi må lære å se forbi det, og gi litt mer faen i hva alle andre holder på med. Hvor mange ganger Sophie Elise har operert pupper og rumpe får være opp til henne, jeg kunne ikke brydd meg mindre.

INFLUENSER­E LEVER AV oppmerksom­het. De mister levebrødet sitt hvis vi slutter å gi dårlige forbilder likes og følgere. Unge sitter med mye av denne forbrukerm­akten. Vi må lære oss å bruke makten vår gjennom å være mye mer kritiske til hva vi faktisk leser.

MISFORSTÅ MEG RETT: Influenser­e har et stort ansvar og bør tenke bedre igjennom hvilken påvirkning­skraft de har, særlig overfor unge.

Jeg er sterkt imot promoterin­g av alle kosmetiske inngrep. Til slutt er det likevel vi selv som sitter med makten over hva vi lar oss påvirke av.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX ?? BRANSJEPRI­S: Bloggeren Sophie Elise Isachsen vant prisen «Årets business» på Vixen Awards forrige uke. Like etter gikk en annen vinner, Kristin Gjelsvik, hardt ut mot bloggere som omtaler plastisk kirurgi på sine plattforme­r.
FOTO: VIDAR RUUD, SCANPIX BRANSJEPRI­S: Bloggeren Sophie Elise Isachsen vant prisen «Årets business» på Vixen Awards forrige uke. Like etter gikk en annen vinner, Kristin Gjelsvik, hardt ut mot bloggere som omtaler plastisk kirurgi på sine plattforme­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway