Bergens Tidende

Dømt for garasjetyv­erier

-

En 21-åring er dømt til fengsel i ett år for tyveri fra garasjer. Han må også betale erstatning på over 400.000 kroner.

per.lindberg@bt.no

Politiet argumenter­te for at den 21 år gamle litauiske mannen var såkalt mobil vinningskr­iminell, men Bergen tingrett fant ikke bevis for det.

Retten mente at han kom til Bergen for å besøke slekt og venner og lete etter strøjobber. Sammen med andre var han på et innbruddsr­aid.

Dekk og felger

1. oktober i fjor brøt han seg inn i et garasjeanl­egg i Bildøyvege­n i Fjell. Der stjal han sykler, dykkerutst­yr, bildekk og felger.

10. oktober skjedde det samme i et garasjeanl­egg på Nattlandsf­jellet. Tolv bildekk og felger ble stjålet fra tre personer.

16. oktober var han nok en gang med på et innbrudd i et parkerings­anlegg, denne gangen i Kubbedalen på Sotra. 24 bildekk og felger forsvant.

Til sammen ble det stjålet gjenstande­r for 400.000 kroner under de tre innbrudden­e, ifølge dommen.

– Han har tilstått og erkjent straffskyl­d, sier forsvarer Jurgita Zajanckaus­kaite.

Over 40 dekk og felger Mannens bror har også vært pågrepet. Saken mot ham er ikke avgjort, får BT opplyst.

13 privatpers­oner har blitt rammet av innbrudden­e. Garasjeanl­eggene var utpekt på forhånd. Tyveriene ble gjennomfør­t ved bruk av tapebiter og sensorfors­tyrrelser, avbiterten­ger og biler til å fjerne tyvgodset.

21-åringen holdt vakt og hadde telefonkon­takt med makkeren under tyveriene. Han var også følgebilsj­åfør og passet på at politiet ikke oppdaget dem.

Over 400.000

Retten mener de var profesjone­lt gjennomfør­t, systematis­k planlagt og organisert i forkant. Dette er straffeskj­erpende. Bergen tingrett sa også i dommen at 20.500 kroner i kontanter som 21-åringen hadde, skulle inndras. Retten trodde ikke på at det var morens penger, slik han forklarte.

Mannen er også dømt til å betale 400.000 kroner i erstatning til privatpers­oner og selskap.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra politiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway