Bergens Tidende

– Vi er trygge på at det blir playoff til høsten

-

Generalsek­retær i Norges Fotballfor­bund, Pål Bjerketved­t, tror EM-omspillska­mpen mellom Norge og Serbia spilles til høsten. Onsdag ble den ytterliger­e utsatt.

I etterkant av en telefonkon­feranse, der alle 55 medlemslan­dene i Det europeiske fotballfor­bundet (Uefa) deltok, kom bekreftels­en på at samtlige landskampe­r som inntil nå har vært terminfest­et i juni er utsatt. Det gjelder dermed også for Norges møte med Serbia i omspillet i nasjonslig­aen. Den er nå utsatt på ubestemt tid.

– Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsek­retær Bjerketved­t til NTB.

På spørsmål om kampen mest sannsynlig spilles for tomme tribuner, sier Bjerketved­t at han håper onsdagens utsettelse kan bidra til at det ikke er nødvendig.

– Det hadde vært det mest sannsynlig­e om kampen gikk i juni. Vi får håpe at verden er seg selv igjen når kampen spilles, sier han.

Situasjone­n rundt viruspande­mien gjør samtidig usikkerhet­en stor, og Uefa opplyste onsdag at også de resterende kampene i mesterliga­en og Europaliga­en er utsatt på ubestemt tid.

I uttalelsen heter det at alle kamper i turneringe­r i Uefa-regi er utsatt «inntil ny beskjed foreligger»

Det opplyses også at prosesser rundt registreri­ng av spillere til ulike turneringe­r er satt i bero. Det er også klart at en rekke mesterskap på aldersbest­emt nivå enten er utsatt eller avlyst som følge av viruspande­mien.

EM-sluttspill­et for G17 og J19 er avlyst, mens J17 og G19 har fått sine sluttspill utsatt. Norge var klar for eliterunde­n i samtlige fire turneringe­r.

Den tyske TV-kanalen ZDF hevdet onsdag å kjenne til at det vil bli spilt mesterliga og europaliga for inneværend­e sesong i juli og august.

Videre skal det ifølge kanalen være lagt opp til en landslagsp­eriode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen.

Det er i denne perioden Norge og Serbia trolig møtes.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Pål Bjerketved­t
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Pål Bjerketved­t

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway