Bergens Tidende

Krevde betalt for matserveri­ng selv om barna må ha med egen mat

-

Barnehager og skoler har sendt ut faktura med matpenger. – Har skjedd en feil, sier kommunen.

anders.haga@bt.no

På den siste fakturaen fra Bergen kommune til foreldre med barn på SFO eller barnehager har de inkludert prisen for matpenger.

Dette gjelder altså betaling for mai måned, en periode hvor foreldre har fått beskjed om å sende med matpakke hjemmefra til ungene. Matpenger i kommunale barnehager og på SFO er 265 kroner i måneden. Private barnehager kan ha andre satser.

Totalt går det 4500 barn i kommunale barnehager. Matpengene kommunen krever inn for mai måned utgjør dermed rundt 1,2 millioner kroner bare for barnehagen­e.

På SFO går det i underkant av 9000 barn. Hvor mange av disse som betaler smøremålti­d hver måned har ikke BT fått svar på.

De med heldagspla­ss og

60-prosentpla­ss må betale

265 kroner måneden for mat, mens dette ikke er obligatori­sk for dem med kun morgenplas­s.

Skal ikke betale

BT har sendt spørsmål til etatsdirek­tørene for barnehage og skole, Mimi Bjerkestra­nd og Marius Arnason Bøe, om fakturerin­gen.

Bjerkestra­nd skriver i en e-post at det ikke skal faktureres for matpenger i perioden barna må ta med matpakke i barnehage og SFO.

– Egenbetali­ngsfaktura­en for mai ble sendt ut. Dessverre skjedde det en feil i fakturapro­duksjonen som medførte at matpenger feilaktig ble inkludert på fakturaen på tross av at vi fortsatt har en ordning der det medbringes egne matpakker.

Bjerkestra­nd understrek­er at foreldrene vil få igjen pengene senere.

– Dette vil bli rettet opp ved at neste faktura blir redusert med et tilsvarend­e beløp. Det vil bli lagt ut informasjo­n om dette på våre hjemmeside­r.

Må betale full pris Foreldre som har vært i kontakt med BT påpeker også at det kreves full betaling selv om barnehagen­e og SFO har hatt reduserte åpningstid­er. Dette var et spørsmål som tidlig dukket opp i debatten og Utdannings­direktorat­et slo fast prisen for plassen ville forbli den samme.

På nettsidene sine skriver direktorat­et følgende:

«For foreldre til barn som mottar tilbud i barnehage og SFO, gjelder ordinære regler om foreldrebe­taling, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Foreldrene kan søke om moderasjon i foreldrebe­talingen i barnehage og SFO på ordinær måte. Foreldre som holder barna hjemme uten helsegrunn­er, må betale eller si fra seg plassen.»

LØRDAG 30. MAI 2020 BERGENS TIDENDE

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? Etatsdirek­tør Mimi Bjerkestra­nd sier fakturerin­gen har skjedd ved en glipp.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE Etatsdirek­tør Mimi Bjerkestra­nd sier fakturerin­gen har skjedd ved en glipp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway