Bergens Tidende

Danskeferg­ene jubler

-

Fjord Line, DFDS og Color Line satser på å ha danskeferg­ene tilbake for fullt innen kort tid etter at fritidsrei­ser til Danmark tillates fra 15. juni.

Fjord Line starter med daglige avganger til Hirtshals fra Kristiansa­nd og Stavanger/ Bergen fra 16. juni. Seilasen mellom Langesund og Hirtshals er tilbake 3. juli.

– Vi er kjempeglad for at regjeringe­ne har inngått denne bilaterale avtalen. Når smittesitu­asjonen er så lik i Danmark og Norge, mener vi at det var en helt riktig beslutning, sier konsernsje­f Rickard Ternblom til NTB.

Under koronapand­emien har Color Lines avganger fra Kristiansa­nd og Larvik til Hirtshals kun blitt brukt til godstrafik­k. Nå blir det endringer, noe informasjo­nsdirektør Helge Otto Mathiasen er glad for.

– Vi forventer å åpne for vanlig persontraf­ikk 15. juni, men på hvilken måte gjenstår å se, sier Mathisen og forsikrer at smittevern­reglene skal følges.

Selskapet har for øyeblikket 2200 permittert­e. Fredagens nyhet gjør at de gradvis blir hentet tilbake.

Torsdag ble det kjent at regjeringe­n åpnet gradvis opp for Color Lines linje mellom Oslo og Kiel. Men i første omgang vil gjestene ikke ha anledning til å gå i land i Tyskland.

Danske myndighete­r har bestemt at nordmenn som vil reise til Danmark, må bli i seks døgn, og overnattin­g i København og Frederiksb­erg er ikke tillatt.

Norge har ingen særskilte regler for danske turister.

I midten av mars la Stena Line ned linjen mellom Oslo og Frederiksh­avn etter over 40 års drift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway