Bergens Tidende

Seks PLkamper på nøytral bane

-

Britisk politi har bestemt at seks Premier League-kamper må spilles på nøytral bane. Det ligger an til at de øvrige kan spilles på hjemmelage­ts arena.

Det melder flere britiske medier fredag. De seks kampene er identifise­rt som «høyrisikok­amper» på tross av at samtlige 92 gjenværend­e Premier League-kamper skal spilles uten tilskuere.

Det er fem navngitte kamper som må flyttes til en nøytral arena, deriblant Manchester City – Liverpool og Everton – Liverpool. Dessuten er det bestemt at kamper der Liverpool kan sikre serietitte­len ikke kan spilles på Anfield.

Liverpool har ikke blitt engelsk seriemeste­r på 30 år, og det vurderes at det vil være vanskelig å få fansen til å holde seg unna når klubben omsider vinner Premier League for første gang.

– Vi har hatt positive samtaler med Premier League gjennom denne prosessen, og vårt felles mål har vært å prioritere helsen. Vi har funnet en løsning som balanserer fotballens behov og minimerer behovet for politiets tilstedevæ­relse, sier Mark Roberts, som leder politiets gruppe for fotballvak­thold.

– Flestepart­en av de gjenværend­e kampene vil bli spilt som oppsatt på hjemmelage­ts bane, men et lite utvalg kamper må spilles på nøytral bane. Spillested­ene er ennå ikke bestemt.

The Times skrev fredag at det lå an til 12 kamper på nøytral bane, men i motsetning til tidligere spekulasjo­ner ser det ut til at for eksempel London-derbyer vil bli spilt på hjemmelage­ts bane.

Ifølge BBC er dette kampene som må flyttes:

Manchester City – Liverpool, Manchester City – Newcastle, Manchester United – Sheffield United, Newcastle – Liverpool, Everton – Liverpool. I tillegg kommer kampen der Liverpool kan sikre tittelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway