Bergens Tidende

Mer enn bare fengende singler

-

Endelig har Kygo skjønt hvordan man skal lage et helt album. nyanser, stemninger og følelser enn forgjenger­ne.

Tro det eller ei, men det er faktisk tre år siden sist Kyrre Gørvell-Dahll slapp et album. Mens de fleste andre store artister har utsatt sine albumslipp på ubestemt tid (de er nå nemlig helt avhengige av turneer for å få det til å gå rundt økonomisk), satser Kygo heldigital­t og lanserer sitt nye album «Golden Hour» ut av det blå fredag 29. mai – ledsaget av en digital endagsfest­ival fra plenen utenfor hjemmet på Hop.

«Golden Hour» har noen interessan­te kontraster. Rent musikalsk sett er det strandfest hele veien, men tekstene handler om unge mennesker som står på randen av kjærlighet­en – i både positiv og negativ forstand. «Hurting» med Rhys Lewis på vokal er en intens og mørk låt å skade andre som forsøker å stå en nær, mens «Like It Is» med Zara Larsson og Tyga handler om å bli alvorlig lei av å bli behandlet som dritt.

Låtene og virkemidle­ne er varierte, og ingen av sporene føles som fyllstoff. Dette er gjennomfør­t og smart popmusikk, enkelt og greit.

HVIS DU NOENSINNE HAR tvilt på Kygos musikkfors­tåelse, har du neppe fått med deg «Higher Love» med Whitney Houston. Denne coverlåten var opprinneli­g så blodfattig at den med rette var glemt av de aller fleste, men Kygos remiks fra 2019 løfter melodien og energien til et helt nytt nivå. Kygos retro-lydbilde låter som hånd i glitterhan­ske, samtidig som den fremhever gospeltend­ensene i Houstons versjon.

God popmusikk skal kjennes i hjertet. Den skal få det til å sitre i fingertupp­ene, skuldrene skal bevege seg, øynene til å lukke seg, hårene til å reise seg. Popmusikk handler om å gi litt slipp, drømme litt i våken tilstand, og kanskje kjenne på noen av de reneste følelsene man har – om så bare for tre minutter og 14 sekunder om gangen. Eller i en gyllen time, slik som her.

Musikkanme­lder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway