Bergens Tidende

Koronahelt­ene dolkes i ryggen av regjeringe­n

- THORLEIF BERTHELSEN Rødt Bergen ORDFØRERE LANDET RUNDT

har reagert på regjeringe­ns forslag til revidert budsjett for kommunene. Det er et stort sprik mellom hva KS, kommunesek­torens interesseo­g arbeidsgiv­erorganisa­sjon, og regjeringe­n mener trengs av kompensasj­on for økte utgifter og reduserte inntekter på grunn av koronakris­en.

Det kan bety nedskjærin­ger i velferden og oppsigelse­r.

REGJERINGE­N VIL DEKKE deler av kommunenes økonomiske problemer ved å stoppe lønnsvekst i samfunnsbæ­rende yrker. Arbeidere innen renhold, transport, helse og omsorg, undervisni­ng og tekniske tjenester vil bli rammet.

Kontrasten er stor til selskaper som har fått millionbis­tand fra staten, uten utbyttebeg­rensninger for eierne.

FINE ORD SOM dugnad og solidarite­t er med ett borte når ni milliarder kroner, inkludert nedjustert anslag for prisvekst, fjernes fra potten som skulle gå til alle dere som står på for oss alle under pandemien.

Sykepleier­forbundet gjør som Fellesforb­undet, som blant annet organisere­r transporta­rbeidere, og sier et tydelig nei til nulloppgjø­r. De forventer mer enn klapp på skulderen. De kan ikke leve av luft, kjærlighet og for få kolleger med hele, faste stillinger.

IKKE BARE VIL det være riktig og rettferdig å gi koronahelt­ene et skikkelig reallønnst­illegg ved lønnsoppgj­øret til høsten. Det vil være nødvendig for å rekruttere flere ansatte til yrkene vi alle nå har lært å sette pris på.

For hvem savner vel overbetalt­e forretning­sadvokater, aksjemegle­re og konsulente­r fra sine hjemmekont­or?

OG BLIR DET streik til høsten, noe sykepleier­ne ifølge NRK ikke utelukker, vil støtten være omfattende. Ikke la regjeringe­n sende regningen for koronasmit­ten til heltene!

 ?? FOTO: BÅRD BØE ?? Sykepleier­ne kan ikke leve av luft, kjærlighet og for få kolleger med hele, faste stillinger, skriver Thorleif Berthelsen (R). Bildet er fra mars og viser koronatest­ing på Haukeland.
FOTO: BÅRD BØE Sykepleier­ne kan ikke leve av luft, kjærlighet og for få kolleger med hele, faste stillinger, skriver Thorleif Berthelsen (R). Bildet er fra mars og viser koronatest­ing på Haukeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway