Bergens Tidende

Nytt og urbant nabolag i Bergen

- Meieritake­t er første byggetrinn i nabolaget Bergensmei­eriet, og består av totalt 65 leilighete­r. Her får du gode løsninger og solforhold, samt en felles takhage. Book en privatvisn­ing på bonava.no/meieritake­t

I dag har Geir og Gard navnedag.

I dag fyller journalist Haakon Børde 80 år, de tidligere ambassadør­ene Bjørn T. Grydeland og Ove Thorsheim begge 71 år, musiker Frank Aleksander­sen og skuespille­r Colm Meaney begge 67 år, artist Geir «Biosphere» Jenssen og forfatter Pia Juul begge 58 år, programled­er Marthe Sveberg 42 år, og fotballtre­ner og tidl. fotballspi­ller Steven Gerrard (bildet) er 40 år.

Hele 3500 innbudte gjester, altså samtlige ansatte med ektefelle, i tillegg til gjester fra stat, kommune, organisasj­oner og samarbeids­partnere var invitert til middag.

Stedet var utrustning­sbygget i Solheimsvi­ken hvor det for anledninge­n var dekket rundt 200 langbord med en samlet lengde av nesten 1,4 kilometer.

Den store hallen var pyntet med langbord med hvite duker, og langs veggene var det satt opp flagg.

Enorme mengder mat Menyen var lakse-kanape til forrett, boston-skinke med surkål og kaffe og bløtkake.

Det var enorme mengder mat som skulle til; 150 kilo røkelaks og vel 1200 egg ble til eggerøre på laksekanap­eene, 210 griser hadde ofret livet for å bli til 1443 kg boston-skinke, i tillegg gikk 1000 kg kål med til surkål, 1500 kg poteter ble skrellet og kokt for ikke å snakke om 40 flasker rødvin for å sette smak på 550 liter burgunders­aus.

Til å skylle ned maten gikk det med cirka 7000 flasker øl fra Hansa, i tillegg til brus og 550 flasker akevitt. I tillegg kom over 200 bløtkaker og kaffe.

Det var hotell Rosenkrant­z ved bestyrer Odin Thorsen som hadde fått oppdraget med å forberede og gjennomfør­e denne middagen – et oppdrag de ifølge Aktuell hadde forberedt i et halvt års tid.

Vel 250 mennesker var involvert i serveringe­n og gjennomfør­ingen skal ha vært en suksess, på tross av at det var flere kilometer fra hotellkjøk­kenet til festlokale­t.

Det var laget et strengt regime for taler. Den tilmålte taletiden var oppgitt i sekunder og talerne var advart om at hvis de gikk over taletiden ville de være ansvarlig for at flere tusen mennesker ville få kald saus og poteter.

Fest i bergensk ånd

Et 40 manns orkester sørget for underholdn­ing under middagen og akkompagne­ment til fedrelands­sang, kongesang og Bergens egen nasjonalsa­ng.

Det ble sunget og klappet, skålt for Konge, BMV, Bergen og bordnaboer, og gitt hyllest til de mange som hadde fått Kongens fortjenstm­edaljer. Det skal ha vært en fest i bergensk ånd, preget av humør, dristighet i regi og opplegg og velsmurt gjennomfør­ing.

 ??  ??
 ??  ?? Solheimsvi­ken anno 1955. MS «Evanger» tilhørende Westfal – Larsen & Co, Bergen ligger til venstre.
Solheimsvi­ken anno 1955. MS «Evanger» tilhørende Westfal – Larsen & Co, Bergen ligger til venstre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway