Bergens Tidende

– Vi manglet vilje og tæl, de banket oss

Endelig spilte Brann kamp igjen. Det gikk ikke så bra.

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

To scoringer av Benjamin Källman før pause og mål av Kevin Krygård etter hvilen sørget for at Haugesund vant 3–0 i lørdagens treningska­mp i Haugesund.

Det er nettopp i Haugesund at Brann skal serieåpne 17. juni.

– Det var en svak 1. omgang. Vi kom aldri i gang. Det grunnlegge­nde var ikke på plass, vi manglet vilje og tæl. De banket oss, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til BT.

– Så var det en jevnere 2. omgang, men da var det for sent. Totalt sett var dette en god del under det jeg hadde håpet på.

– Puslete og «dandy»

Det er lenge siden Brann spilte elleve mot elleve. Men akkurat samme forutsetni­ng gjaldt for Haugesund.

– Jeg vil ikke bruke det som unnskyldni­ng. Men jeg er sikker på at vi vil fremstå med et helt annet trykk om to uker. Vi må opp mange hakk. Dette ble for puslete og «dandy», sier Nilsen.

– Man må ofre tenner og neser skal man ha sjans i Haugesund. Vi var ikke tøffe nok.

Treningska­mpen var lagenes første siden begynnelse­n av mars, da alt ble stengt ned på grunn av koronaviru­set. Oppgjøret på Haugesund stadion gikk for tomme tribuner som følge av smittevern­reglene.

Heller ikke mediene fikk være til stede, men BA sendte kampen. Det var kun tillatt med 50 personer på arenaen. De eneste tilskuerne var de nærmeste naboene som fulgte kampen fra balkongene sine.

Haugesund var offensive fra start og tok ledelsen etter tolv minutter ved Benjamin Källman. Finnen ble fint spilt igjennom og kom alene med Brannkeepe­r Eirik Holmen Johansen, som sto langt ute i feltet.

Källman lobbet enkelt inn 1–0 bak Johansen, som hadde satt seg selv ut av spill.

Energiløst og tafatt

Branns keeper var god da han reddet en suser av et frispark etter 20 minutter. Men han kunne ikke hindre at Källman headet inn 2–0 like etter. Finnen utnyttet et innlegg fra venstre og vant duellen i Brann-feltet.

Gjestene fra Bergen hadde ballen svært lite, og virket lite opplagte.

Først etter en halvtime fikk

Brann noe som liknet en sjanse. Den kom etter en corner som keeper feilberegn­et fullstendi­g, men Christian Eggen Rismark klarte ikke å styre headingen ned.

Dermed sto det 2–0 til Haugesund etter en svak Brann-omgang.

En omgang for Kolskogen Brann hadde med seg 18 spillere til Haugesund, og alle syv på benken fikk starte 2. omgang.

Blant annet kom 19-åringen Ole Martin Kolskogen inn i midtforsva­ret i stedet for Rismark.

Nå spekuleres det i om Brann vil prøve å hente Vegard Forren, som har fått terminert avtalen sin med Molde. Denne uken sto han

frem med gamblingpr­oblemer, men 32-åringen regnes som en av Norges beste midtstoppe­re.

– Intet å si, melder Branns sportssjef Rune Soltvedt til BT lørdag ettermidda­g. Soltvedt har verken bekreftet eller avkreftet om Brann vil forsøke å signere Forren.

Brann-trener Nilsen ønsket heller ikke å si noe om Forren etter lørdagens kamp.

Alle byttene i pausen hjalp ikke Brann stort, selv om de ble litt bedre. Kevin Krygård satte inn 3–0 fra kort hold etter innlegg fra venstre. Da var det spilt 54 minutter.

Brann kom seg litt til hektene, og Erlend Hustad burde ha gitt Brann et trøstemål da han fikk heade fra godt hold etter 73 minutter. Men forsøket gikk utenfor.

Møter Åsane onsdag Dermed endte kampen 3–0, og

Brann har mye å jobbe med før seriestart om et par uker.

– Det var veldig kjekt å ha med Petter Strand og Erlend Hustad igjen. Begge har vært ute lenge, men gjorde det bra, sier Lars Arne Nilsen.

Keeper Håkon Opdal var ikke med til Haugesund på grunn av tilbakesla­g etter kneoperasj­on. Heller ikke Kristoffer Barmen, Jon Helge Tveita eller Ruben Kristianse­n ble med på bussen sørover.

Neste treningska­mp er mot Åsane onsdag. Den vises på BT.

Veldig kjekt å ha med Petter Strand og Erlend Hustad igjen. Begge har vært ute lenge, men gjorde det bra.

Lars Arne Nilsen

??  ?? Petter Strand var endelig tilbake i kampsituas­jon for Brann, og fikk ros av Lars Arne Nilsen etter kampen.
 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? Brann-trener Lars Arne Nilsen var alt annet enn fornøyd med det han fikk se lørdag, spesielt før pause. – Man må ofre tenner og neser skal man ha sjans i Haugesund, sier Nilsen etter kampen.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ Brann-trener Lars Arne Nilsen var alt annet enn fornøyd med det han fikk se lørdag, spesielt før pause. – Man må ofre tenner og neser skal man ha sjans i Haugesund, sier Nilsen etter kampen.
 ?? ARKIVFOTO. MARIUS SIMENSEN, BILDBYRÅN ??