Bergens Tidende

Klart Brann skal hente Forren

En fristilt Vegard Forren kan være en gave til et Brann i stopperkni­pe, mener Anders Pamer.

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no Journalist i BT

DET FINNES KUN ett gapende hull i Branns tropp, og det er krateret Vito Wormgoor etterlot seg. Det har ikke Brann klart å fylle, men det har ikke stått på viljen.

Brann har virkelig forsøkt å finne en ny stopper, og det står fortsatt aller øverst på Rune Soltvedts agenda. Ikke fordi 19 år gamle Ole Martin Kolskogen ikke er god, for det er han. Men fordi Brann vil fase osingen inn stille og rolig. Med en sjef ved sin side. Verken Christian Eggen Rismark eller Bismar Acosta er sjefer. Viktigere: Begge klarte seg fint med Wormgoor ved sin side. Stopperpar­et Acosta/ Rismark skremmer derimot ingen.

Brann har altså en åpenbar mangellapp i forsvaret.

EN MULIG LØSNING falt i hodet på dem torsdag kveld, da Vegard Forren ble fristilt i Molde.

Derfor er Brann allerede i gang med å undersøke muligheten­e for å få Forren til Bergen.

Det finnes flere innfallsvi­nkler til en slik signering. En av dem er at Forren er en 32 år gammel midtstoppe­r med gamblingpr­oblemer og noe såpass alvorlig som intern nasking på samvittigh­eten. Slikt skal man verken undervurde­re eller velge å se bort fra. Men forutsatt at Forren er fotballmot­ivert og underlagt et behandling­sregime, finnes det ikke tvil om at han fortsatt er blant landets aller fremste midtforsva­rere.

MOTIVASJON ER ET nøkkelord her, for den elegante stopperen har jo variert i sine prestasjon­er i løpet av karrieren på toppnivå. Nå kan det synes som om han har noe å bevise.

Da er en gratis Forren, fristilt like før seriestart, en attraktiv løsning for Brann. Selvsagt er det det. Bakteppet er naturligvi­s svært trist og noe i nærheten av en personlig krise for Forren.

For Brann er det kanskje løsningen på en krise.

MED FORREN PÅ PLASS, kan Brann selge Christian Eggen Rismark. I Eliteserie­n er det nå flere klubber som er på jakt etter midtstoppe­re. Utvalget er derimot uhyre begrenset, og med stengte grenser og karanteneb­estemmelse­r, skal det godt gjøres å finne en dyktig midtforsva­rer i løpet av juni.

Brann har forhandlet om salg av Rismark tidligere i vinter, og vil gjerne selge. Med en gratis Forren inn – og overgangss­um for Rismark – snakker vi om et spillerlog­istisk kinderegg.

For sett opp mot Rismark, er Forren ganske enkelt en pimpet utgave. Litt mindre treg, enda litt bedre i frispillin­gen, bedre duellmessi­g og enda bedre venstrefot. Forren er dessuten en leder.

ABERET ER NATURLIGVI­S at der Rismark er idrettsman­n fra isse til tåball, har Forren en langt mer avslappet innstillin­g til fotballspi­llet. Han er noe av en bohem utenfor banen og nå har han altså i tillegg pådratt seg en skummel avhengighe­t. Med mindre han viser evne og vilje til å bekjempe disse demonene, er han ikke interessan­t for noen norsk klubb.

Samtidig fortjener alle en ny sjanse, og igjen: En topp motivert Forren som vil avslutte karrieren på en verdig måte i Bergen – det er en tanke jeg liker.

DERFOR ER DET avgjørende at Brann bruker tid på å kartlegge Forren. De må til bunns i problemene i Molde og de må ha grundige samtaler med spilleren. Hvis de får tilfredsst­illende forklaring­er, svar og tillitvekk­ende planer for fremtiden, da er det klart de skal hente ham.

Det må altså knyttes betingelse­r og forbehold til en slik signering. Men oppsiden er fristende og stor.

En topp motivert Forren som vil avslutte karrieren på en verdig måte i Bergen – det er en tanke jeg liker.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway