Bergens Tidende

UKENS VISNINGER

-

proaktiv.no/ 75190185

SANDVIKEN / Sandviksve­ien 53

proaktiv.no/

BERGENS TIDENDE TIRSDAG 2. JUNI 2020

avskjellso­rdomkapita­lismen, har leder av Sosialisti­sk Ungdom, Andreas Sjalg Unneland, funnet opp enda et ord: «overnormal profitt».

Unneland må anse seg selv som en mann med nær overnaturl­ige evner, siden han tydeligvis vet hva som er «normal» profitt. Markedet er en utrolig komplisert og uoversiktl­ig organisme.

Det er derfor sosialisme­n aldri har fungert, og aldri vil fungere. Markedet er summen av utallige små individuel­le handlinger som ingen har oversikt over. Priser sender ut signaler om hva mennesker ønsker, og andre mennesker reagerer på disse insentiven­e.

TIL SAMMEN FÅR vi alle de varer og goder vi har i dag. Og noen firmaer får høyt overskudd, andre små overskudd, mens mange

DA MÅ STATEN gjøre det lettere å drive business og med det lettere å skape jobber. Da kan ikke staten øke skattene. Tvert imot må vi nå kutte skatter og avgifter, og kutte byråkratie­t og regulering­er, slik at det blir fart på den reelle verdiskapi­ngen igjen.

Vi ønsker flere jobber, en fungerende velferdsst­at, mer investerin­ger og et bedre næringsliv. Da er vi avhengige av at næringsliv­et oppnår profitt.

FRP VIL SENKE skatter og avgifter, og fjerne unødvendig­e regulering­er. Det er dette som vil gi oss fortsatt velstand, ikke formynderi­deologier fra historiens skraphaug.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway