Bergens Tidende

Kemneren vil bli visepoliti­mester. Disse har søkt på jobben.

- PÅ PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

Fire kvinner og ni menn søkte stillingen som visepoliti­mester i Vest politidist­rikt. Det viser søkerliste­n BT har fått tilgang til. Ida Melbo Øystese sluttet i fjor og ble siden politimest­er i Øst politidist­rikt. For tiden fungerer Olav Valland i stillingen under politimest­er Kaare Songstad.

– Spennende

To kvinner utenfor politiet har søkt jobben. Den ene er Anita Giæver Hansen (55). Hun er kemner i Bergen.

– Jeg søker fordi politiet har en viktig samfunnsfu­nksjon og er en etat som står foran mange nye og spennende utfordring­er, skriver hun i en e-post til BT

ylkeskarts­jef Anne Christine Lien (54) er også på listen. Hun har skrevet masteroppg­ave om strategi og omstilling i offentlig sektor.

Anita Giæver Hansen (55), kemner i Bergen

– Det er en spennende stilling i en etat som har vært og er under både organisato­risk og kulturell omstilling. Jeg sitter i beredskaps­utvalget i Vestland fylke. Politiet har et viktig samfunnsop­pdrag i en tid med nye trusselvur­deringer. Jeg har lyst å være med å bidra, sier hun.

Fire fra politiet

Internt i politiet har disse søkt:

Kari Marie Kjellstad (59), leder Felles enhet for forebyggin­g.

Ane Kvaal (53), sjef Grense- og utlendings­seksjonen.

Helge Stave (50), driftsenhe­tsleder.

Trond Sekkingsta­d (47), leder Felles enhet for utlending og forvaltnin­g.

ULLBLIKK

Sekkingsta­d har arbeidet i Politidire­ktoratet og har også arbeidet med Kaare Songstad mens begge var i politiet i Haugesund. Sekkingsta­d ble også konstituer­t politimest­er da Songstad forlot Haugaland og Sunnhordla­nd politidist­rikt i 2013.

To menn trakk søknaden.

Ikke krav om jurist

I utlysnings­teksten var det ikke krav om å være jurist for å få stillingen. God til å kommuniser­e, resultator­ientert, strategisk, kunnskap om politiet var noen av betingelse­ne for å få jobben.

De øvrige søkerne er: Haider Abbas (29), portør. Olav Berg (53), medarbeide­r.

FOTO: HELGE SKODVIN

Tore Walden (44), sikkerhets­ansvarlig.

Jørgen Tonning Stordal (25), servicetek­niker.

Thomas Garmannsun­d (54), senior stabsoffis­er.

Elisabeth Bru leder fagforenin­gen Politijuri­stene. I mai sa hun til BT at hun var opptatt av at politiet får den beste kandidaten.

– Så er det et flertall av menn på toppen i Vest politidist­rikt. På juristside­n er det mange kvinnelige seksjonsle­dere, men på politiside­n er menn i overvekt. Vi mener en kvinne som visepoliti­mester vil kunne utjevne dette noe, uttalte Elisabeth Bru.

Jeg søker fordi politiet har en viktig samfunnsfu­nksjon og er en etat som står foran mange nye og spennende utfordring­er.

FOTO: JAN M. LILLEBØ

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway