Bergens Tidende

Åpen for å tillate hijab i politiet

-

Et KrF-utvalg foreslår å tillate hijab som del av politiunif­ormen.

Nestleder Olaug Bollestad er åpen for å støtte forslaget.

Forslaget har skapt debatt etter at det ble kjent i forrige uke.

– Plass for hijab

– Mitt utgangspun­kt, på generelt grunnlag, er å ha plass for å bruke hijab, sier Bollestad, som for tiden er fungerende leder i partiet.

Men hun understrek­er samtidig at hun må høre begrunnels­en til programkom­iteen i debatten før hun bestemmer seg.

– Jeg er åpen for at vi skal ha plass for at folk kan vise sin tro, og for mange er hijab en viktig del av troen. Jeg vil se på hva som ligger der av argumentas­jon, så skal jeg ta den vurderinge­n etterpå, sier KrF-nestledere­n.

– Underkaste­lsesmerke Utvalget som har jobbet med nytt partiprogr­am for KrF før neste års stortingsv­alg, foreslår at politi og fagdommere skal få bruke religiøse symboler/hodeplagg som en del av uniformen, ifølge den kristne avisen Dagen.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er en av dem som har reagert. På lederplass har han tatt til orde for at forslaget må skrotes.

– Uansett hvordan man snur og vender på det, så er og blir hijaben et underkaste­lsesmerke under den muslimske guddommen. Det er et unaturlig symbol å bli møtt av foran i en rettssal eller når man har med politiet å gjøre, skrev han i forrige uke.

– Skal lytte

– Det å kunne tørre ha debatter på dette, det er det denne programkom­iteen egentlig har gjort. De har vist muligheter for å ta noen debatter. Jeg skal lytte til dem. Men jeg er opptatt av at vi i norsk politi, i norsk helsevesen må ha rom for ulike typer folk som har ulike typer livssyn,sier Bollestad.

 ??  ?? Nestleder i KrF, Olaug Bollestad, forstår at enkelte kan bli provosert av forslaget.
Nestleder i KrF, Olaug Bollestad, forstår at enkelte kan bli provosert av forslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway