Bergens Tidende

Milliardun­derskudd for H&M

-

Hennes & Mauritz er hardt rammet av koronakris­en, noe som synes i regnskapen­e.

Det svenske selskapet fikk et resultat før skatt på negative

6482 millioner svenske kroner i andre kvartal 2019 til 2020, mot

5934 millioner i samme kvartal året før, opplyser selskapet i kvartalsra­pporten fredag.

Resultat før skatt var på 6,71 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Det var på forhånd ventet et resultat på 6,17 milliarder kroner i minus, tilsvarend­e 6,39 milliarder norske, ifølge estimater innhentet av Infront.

Stengte butikker Koronaviru­sutbruddet

er en betydelig årsak til de røde tallene. Kleskjeden skriver at den har blitt svært negativt påvirket av virusutbru­ddet, spesielt i andre kvartal.

Butikkene har vært stengt i mange markeder, og i midten av april var rundt 80 prosent av dem stengt. I markedene hvor butikkene var åpne, var etterspørs­elen betydelig dempet, står det i rapporten.

Flere nedstengni­nger og færre åpninger av nye butikker enn tidligere planlagt er ventet å resultere i et netto fall på rundt 40 butikker i 2020, opplyses det.

I regnskapsr­apporten til den norske avdelingen står det at i mars, da regjeringe­n innførte smittetilt­ak, falt omsetninge­n med 58 prosent mot 2019. Omsetnings­fallet i april er imidlertid mindre, hvilket gir grunn til forsiktig optimisme, ifølge rapporten.

Har penger i kassen H&M-salget stupte med 50 prosent fra 57,47 til 28,66 milliarder svenske kroner i andre kvartal, skriver Hennes & Mauritz i meldingen.

Likviditet­en er imidlertid fortsatt god. Selskapet sitter på en kontantbeh­oldning på over 12,7 milliarder kroner.

Og tross en utfordrend­e periode er administre­rende direktør i H&M, Helena Helmersson, full av beundring over de ansattes engasjemen­t, drivkraft og utholdenhe­t den siste tiden.

– Etter hvert som vi har åpnet butikkene våre igjen, har salget kommet seg raskere enn forventet, sier hun.

 ?? FOTO: MIKE SEGAR/REUTERS, NTB SCANPIX ?? Hennes & Mauritz har butikker over hele verden. Her fra Times Square på Manhattan i New York.
FOTO: MIKE SEGAR/REUTERS, NTB SCANPIX Hennes & Mauritz har butikker over hele verden. Her fra Times Square på Manhattan i New York.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway