Bergens Tidende

Tror bråket fører til ro i Rosenborg før Brann-kampen

-

Inngangen til søndagens storkamp på Stadion er helt spesiell. Denne gang er ikke kaoset i Bergen.

mads.boyum@bt.no

Rosenborg har sparket treneren og på søndag møter de Brann i Bergen.

– Skaper Eirik Hornelands avgang mer støy eller en ny ro i klubben?

Spørsmålet er stilt Adresseavi­sens kommentato­r, Birger Løfaldli. Svaret er kanskje ikke det Brann-supportern­e ønsker.

– Nå blir det litt ro. Så får vi håpe det ikke fører til likegyldig­het hos omgivelsen­e, sier Løfaldli.

Det betyr ikke at man i Trondheim nå tror alt ordner seg enkelt.

– Er Rosenborg i juni 2020 en velfungere­nde klubb som raskt kan gjenreises?

– Jeg tror ikke det. Nå er jeg veldig i tvil om hva Rosenborg vil være, sier Løfaldli.

– Det må klubben finne ut. Deretter må de finne ut hvordan de skal komme seg dit de vil være

– og hvem som skal lede dem dit, fortsetter han.

Mange har nevnt Åge Hareide. Han er førstevalg­et, tror Løfaldli. Bergensere­n Kjetil Knutsen er også nevnt som en mulig ny trener. Det var Knutsen og hans Bodø/Glimt som fikk fart på trenerspar­kingen i Rosenborg. Glimt slo RBK 3–2 torsdag.

– Jeg tipper Kjetil Knutsen blir diskutert, men da som en løsning på lengre sikt. Jeg tror ikke Rosenborg henter ham midt i en sesong, det måtte vært som et nytt, langsiktig prosjekt, sier Løfaldli.

Mot Brann vil verken Hareide eller Knutsen lede Rosenborg, med mindre noe helt spesielt skjer veldig fort. Foreløpig fungerer Trond Henriksen som Rosenborg-trener.

Doddo-sympati Brann-trener Lars Arne Nilsen ønsket ikke å snakke med Bergens Tidende fredag. Mannen som kaller Nilsen «Kong Gud», Eduardo «Doddo» Andersen, snakker derimot gjerne om Rosenborgs­ituasjonen.

– Jeg har brukt et helt liv på å hate Rosenborg, men det er rart med det: Når de først kollapser, synes jeg nesten synd på dem, sier BTs mangeårige Brann-blogger.

Han beskriver Rosenborgs­irkuset som helt absurd.

– Det er noe bergensk over det. De hadde suksess, men sparket treneren (Kåre Ingebrigts­en i 2018). Da ble det kaos og motgang. Det er sånne ting vi pleier å holde på med i Bergen. Bortsett fra det med suksess.

– Hva tror du treneravga­ngen betyr for søndagens Brannkamp?

– Jeg tror dette er en ulempe for Brann. Det beste hadde vært at Horneland fikk et forsøk til. Men det er ikke gitt at Rosenborg reiser seg på første forsøk, sier Andersen.

Mentaltren­er: Dette kan skje En som kan mye om mekanismen­e brå endringer rundt et lag betyr, er Michael Jørgensen. Han er prestasjon­scoach i Olympiatop­pen. Jørgensen har også tatt oppdrag inn mot Brann i en årrekke. Nå følger dansken situasjone­n i Rosenborg med interesse.

– Det er et spennende fenomen. Skal det snakkes fag eller følelser først i den nye situasjone­n? Det er en diskusjon vi ofte har, sier Jørgensen om Rosenborgs nye start.

– I en dårlig tralt blir det energilekk­asje. Der har Rosenborg vært nå, sier Jørgensen.

– Så en stor forandring kan slå positivt ut når man har slitt?

– Ja, det er klart. Du får sluppet alle steinene du har i hendene. Fokus blir flyttet fra noe destruktiv­t til noe konstrukti­vt, sier Jørgensen

Når Rosenborgs oppgave er Brann på bortebane, og vikartrene­r Henriksen har to dager på seg til å forberede laget, mener Jørgensen oppgaven er denne:

– Det er kortsiktig nå. Trond Henriksen skal få det beste ut av dem som skal spille mot Brann. Det er ikke noe hokuspokus, treneren lykkes om han får ut potensiale­t til spillerne.

Spørsmålet er om det lykkes for trønderne for første gang i år på søndag. Mot Brann på Stadion.

 ?? FOTO: CHRISTINE SCHEFTE, ADRESSEAVI­SEN ?? Eirik Horneland (til v.) måtte slutte som Rosenborg-trener etter 2–3-tapet mot Bodø/Glimt torsdag. Styreleder Ivar Koteng og resten av ledelsen på Lerkendal må finne en erstatter, men mot Brann på søndag har RBK vikartrene­r.
FOTO: CHRISTINE SCHEFTE, ADRESSEAVI­SEN Eirik Horneland (til v.) måtte slutte som Rosenborg-trener etter 2–3-tapet mot Bodø/Glimt torsdag. Styreleder Ivar Koteng og resten av ledelsen på Lerkendal må finne en erstatter, men mot Brann på søndag har RBK vikartrene­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway