Bergens Tidende

Henriksen leder RBK

-

Trond Henriksen leder Rosenborg mot Brann søndag. Styreleder Ivar Koteng håper å ha på plass en ny trener i løpet av kort tid. Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Eirik Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/ Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug pressen på en av treningsba­nene ved Lerkendal stadion.

– Det er en fin fyr vi har hatt ansatt. Vi ble enige om å avslutte det i går kveld, sa Koteng.

– Vi har ikke spilt fotball på en måte som gjør at vi vinner fotballkam­per, forklarte han om årsaken til at Horneland ikke lenger er trener i Rosenborg.

Styreleder­en sier at han er lei seg på Eirik Hornelands vegne og kaller ham en flott fyr. Haugalendi­ngen ble ansatt i RBK i januar i fjor.

Svakt

Hornelands avgang ble offentligg­jort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnl­edning med ett poeng på tre kamper i Eliteserie­n.

45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter tap der var det slutt.

Trond Henriksen, som har vært i Rosenborg-systemet i mange år, skal lede treninger og laget inntil videre. Han har også tidligere ledet RBK i forbindels­e med trenerspar­kinger. Ifølge styreleder Koteng skal også sportslig leder Mikael Dorsin knyttes tettere inn mot laget i en periode.

Det er ikke avklart hva som skjer med Hornelanda­ssistent Karl Oskar Emberland. Han har fortsatt kontrakt med klubben.

– Han har fått fri noen dager, sa Koteng.

Han sier at klubben er i en prosess for å finne en ny hovedtrene­r.

– Vi er på jakt etter en god trener som vi håper å ha på plass om ikke så lenge.

Brann venter

Borte mot Brann søndag trenger trønderne sårt poeng, helst en seier.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstar­t, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykkspl­ass de første åtte serierunde­ne. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplas­s etter en god høst.

Koteng sier følgende om det som har skjedd denne sesongen:

– Vi hadde en veldig fin oppkjøring. Så kom koronaen, og så ble det ikke så bra. Eirik fikk vanskeligh­eter med å tilføre ny energi til gruppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway