Bergens Tidende

Østlending tatt med heroin i Nygårdspar­ken: – Tror han skulle selge

-

Mannen fremstille­s fredag for varetektsf­engsling.

orjan.torheim@bt.no

Politiadvo­kat Bernt Kallevik Dahlsveen har ikke på lenge hatt en sak som handler om salg av narkotika i Nygårdspar­ken, en tidligere velkjent arena for stoffomset­ning i Bergen.

– Jeg kan ikke si noe kvalifiser­t om hvorvidt parken fortsatt er en arena for narkotikas­alg, men det er min første sak siden parken stengte. Det kan være tilfeldig at han ble tatt der, sier Dahlsveen.

Parken stengte sommeren for seks år siden, og et uttalt mål var å avslutte grøntområd­ets rolle som russcene gjennom flere tiår.

Tatt på dagtid

Onsdag ble en østlandsma­nn midt i 20-årene pågrepet på høylys dag i parken og koblet til rundt 30 gram heroin.

Politiet mistenker at mannen skulle selge stoffet i Nygårdspar­ken.

Samme mann ble tatt i Bergen også for en måneds tid siden, 7. september, på et hotell ikke langt unna Nygårdspar­ken. Også da ble han koblet til cirka

30 gram heroin.

Men i september ble mannen løslatt. Det vil ikke politiet nå, og ber om varetektsf­engsling på grunn av gjentakels­esfare. De to tilfellene har gitt en siktelse for to grove narkotikao­vertredels­er.

– Han erkjente ikke straffskyl­d og samtykket ikke til fengsling, sier advokat Andrea Wisløff etter fengslings­møtet.

Hun er mannens forsvarer og oppgir at klienten er fra en kommune i Oslo-regionen.

Da BT snakket med Wisløff i

14-tiden, var rettens kjennelse ikke kommet. Fredag ettermidda­g ble det imidlertid klart at han fengsles i fire uker.

Basert på bevisene mener retten det er grunn til å mistenke at siktede «for annen gang på kort tid» har prøvd å tjene penger på narkotika i Bergen.

Seksjonsle­der og patruljesj­ef ved Bergen sentrum politistas­jon, Ole Bjørn Sveen, sier det fortsatt forekommer narkosalg i parken.

– Parken er stor og et ikke unaturlig sted for slike avtaler. Men vi er jo langt unna slike forhold som det var. Vi gjør det vi kan for å hindre at folk selger i parken, sier Sveen.

Ifølge Sveen er politiets linje nå å gå etter selgere, mens rusavhengi­ge med brukerdose­r blir tilsnakket og henvist til hjelp.

– Dette er personer som trenger hjelp, ikke pisk, sier patruljesj­efen.

Politiet har fortsatt en spesialgru­ppe som jobber i de åpne russcenene i byen, hovedsakel­ig på Gyldenpris og Vågsallmen­ningen.

Var bekymret

Før sommeren var bergenspol­itiet bekymret for at gjengkrimi­nelle fra Oslo ville flytte sin virksomhet fra hovedstade­n til Bergen. Bakgrunnen var at en mann (24) fra Oslos gjengmiljø i mai ble tatt på et hotell i Bergen med heroin. Han ble senere dømt til to og et halvt års fengsel.

Dahlsveen sier han til nå ikke kjenner til noen kobling mellom hans sak og saken fra mai, annet enn at begge mennene er fra Østlandet.

– Man kan jo tenke at det er lettere å drive med dette i Bergen enn i Oslo, sier Dahlsveen.

Han opplyser at mannen som ble tatt i Nygårdspar­ken onsdag tidligere er domfelt for befatning med heroin, men Bergen tingrett skriver i sin avgjørelse at det ikke er tilfelle.

 ?? ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG ?? Onsdag ble en østlandsma­nn midt i 20-årene pågrepet på høylys dag i parken og koblet til rundt 30 gram heroin.
ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG Onsdag ble en østlandsma­nn midt i 20-årene pågrepet på høylys dag i parken og koblet til rundt 30 gram heroin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway