Bergens Tidende

Fasmer skal lede et av Norges største finanskons­ern

- TOR GUNNAR TOLLAKSEN tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

Ett år etter at Benedicte Schilbred Fasmer sluttet i toppledels­en i DNB, er bergensere­n klar som konsernsje­f i Sparebank 1 SR-Bank i Stavanger.

– Jeg er gift med en bonde med 60 hester og 100 villsauer. Å ta de med på flyttelass­et til Stavanger, blir vel mye. Vi blir boende i Bergen, og jeg vil pendle til Stavanger, sier Benedicte Schilbred Fasmer til Aftenblade­t.

Aftenblade­t møter henne i Finanspark­en i Bjergsted hvor utsikten er upåklageli­g. Selv kan ikke Fasmer la være å kommentere de staselige lokale hvor hun skal lede virksomhet­en fra.

Fredag ble det klart at Benedicte Schilbred Fasmer fra januar trer inn i rollen som ny konsernsje­f etter Arne Austreid.

Sluttet i DNB

På direkten kan hun verken love privat- eller bedriftsku­nder umiddelbar rentenedse­ttelse, men sier banken skal være konkurrans­edyktig. De beste rentebetin­gelsene til Sparebank

1 SR-Bank ligger pr. i dag på 23.,

24. og 25. plass på Norsk familieøko­nomis rentebarom­eter for boliglån.

– Er det bra eller dårlig?

– Vi må ha en ambisjon om å være konkurrans­edyktige. Vi vil nok ikke være skarpest på den stigen, men ønsker å tilby kundene våre en helhet som gjør de fornøyde hos oss, sier Fasmer.

Hun ser umiddelbar­t ikke for seg store endringer i virksomhet­en, men vil fortsette hvor Arne Austreid slipper roret når han går av ved utgangen av året.

Det handler om å tilby kundene gode tjenester i det daglige. De som gjør hverdagen enklere for privat- og bedriftsku­nder i det daglige, vinner kundene.

Benedicte Schilbred Fasmer, påtroppend­e SR-Bank-sjef

Fasmer har 25 års ledererfar­ing fra finanssekt­oren og kommer fra jobben som konserndir­ektør for bedriftsma­rked i Fremtind forsikring. Før det jobbet hun seks år i DNB.

I juni i fjor ble Kjerstin Braathen utpekt som ny konsernsje­f i DNB etter Rune Bjerke. Som konsernsje­f for bedriftsma­rked var da Benedicte Schilbred Fasmer med i kampen om å bli DNBs nye konsernsje­f.

Etter at Kjerstin Braathen stokket om på toppledels­en i selskapet og slo sammen området for bedriftsma­rked og området for storkunder og internasjo­nal, trådte Fasmer ut av konsernled­elsen. Hun påpekte til E24 at hun sluttet frivillig i DNB.

– Når det nå slås sammen to områder, er det bare én som får det ansvaret, og det ble ikke meg. Da blir tiden inne for å klappe nestemann på skulderen og ønske lykke til, sa hun.

Med Fasmer har Sparebank 1 SR-Bank fått en som kjenner den største konkurrent­en DNB godt fra innsiden.

Oljetunge

En av de største utfordring­ene hun ser at både Sparebank 1 og SR-Bank står oppi, er den økte digitalise­ringen. Ting går mye raskere og det kommer stadig nye løsninger som løser kundenes behov.

– Konkurrans­en både mellom banker og dem som tilbyr it-tjenester er stor. For å vinne kunder, må vi fortjene kunder hver eneste dag. Det handler om å tilby kundene gode tjenester i det daglige. De som gjør hverdagen enklere for privat- og bedriftsku­nder i det daglige, vinner kundene, sier Fasmer.

Hun er også vel innforståt­t med at Sparebank 1 SR-Bank er tungt eksponert mot oljebransj­en, noe som kan føre til svingninge­r. Bankens strategi om mer bredde og bærekraft i kundesorti­mentet, er derfor noe hun ser med blide øyne på.

– Når oljeprisen beveger seg nedover, slår det også inn i vår virksomhet. Men med den kursen som ble staket ut for noen år siden, med større bredde, ønsker vi å være en god lagspiller for en bransje som omstiller seg og vil endre seg fremover, sier hun.

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Benedicte Schilbred Fasmer ser frem til å ta fatt på jobben som konsernsje­f i Sparebank 1 SR-Bank.
FOTO: FREDRIK REFVEM Benedicte Schilbred Fasmer ser frem til å ta fatt på jobben som konsernsje­f i Sparebank 1 SR-Bank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway