Bergens Tidende

Ruud slått ut av Roland-Garros

-

Casper Ruud presset verdenstre­er Dominic Thiem i Roland-Garros-kampen i tennis, men det holdt ikke for nordmannen. Østerriker­en vant 3-0 i sett.

Sifrene ble 6-4, 6-3 og 6-1 i tredje runde til Thiem. Ruud får nær 1,4 millioner kroner etter å ha vunnet to kamper i turneringe­n. Thiem kan fortsatt drømme om sluttseier på den røde grusen og en pengepremi­e på 17,5 millioner kroner. Han vant sin første Grand Slam-tittel i New York tidligere i høst.

Fornøyd tross alt

Fredagens kamp gikk på hovedbanen under tak. Det var regn og vind i Paris hele dagen

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en veldig god kamp, og jeg gjorde ingen feil. Ruud spilte med stor selvtillit. Så jeg prøvde å ikke gi ham noen muligheter. Han er en attraktiv spiller å møte, sa Thiem etter kampen.

Ruud utfordret Thiem knallhardt i første sett. Nordmannen hadde seks breakballe­r i Thiems servegame, men utnyttet bare én av disse.

Østerriker­en brøt Ruuds serve på direkten i andresette­t. Thiem fikk en rekke breakballe­r, og tok gamet etter et feilslag fra Ruud. Dermed var den norske 21-åringen på etterskudd på direkten.

På vei opp

Tendensen i spillet holdt seg i siste sett. Thiem var ganske enkelt for god for Ruud. Sistesette­t (1-6) gikk radig unna for en sliten nordmann. Han ble flere ganger offer for Thiems brutale forehand.

Roland-Garros-finalen spilles 11. oktober. Gruskongen Rafael Nadal er favoritt. Han har vunnet tolv ganger siden 2005.

Ruud ligger på nå 25.-plassen på ATPS verdensran­king. Han har avansert voldsomt det siste året. Dette er andre sentrale rankingdat­oer for Ruud.

 ?? FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB ?? Casper Ruud spilte godt i Paris mot verdenstre­eren Dominik Thiem, men det holdt ikke helt inn.
FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB Casper Ruud spilte godt i Paris mot verdenstre­eren Dominik Thiem, men det holdt ikke helt inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway