Lokaloppgj­øret ingen ville tape

Kampen ingen av bergenslag­ene vil tape ble nervepirre­nde.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Fana og Tertnes har samarbeide­t om mye, men de siste årene har de også møttes på banen i Eliteserie­n.

Tertnes er best i byen. De siste fire oppgjørene har endt 29–24, 25–22, 26–24 og 34–31 til blåtrøyene.

Oppgjørene i Fana Arena har vært jevne, og onsdag kveld var det duket for et nytt nabooppgjø­r i Bergen.

Fana snudde omgangen Siktet var ikke helt finstilt for noen av lagene i starten, men etter to minutter kontret Linn Gossé inn 1–0 for Tertnes.

Tertnes skaffet seg en luke og Fana tok timeout. Den så ut til å virke, for etter drøye 13 minutter satte Candy Jabateh inn 6–6 for Fana.

Med publikum i ryggen limte Marit Bøyum ballen i vinkelen, og dermed sto det 10–9 på lystavlen i Fana Arena. Celine Solstad økte til 12–10 med knappe fire minutter igjen av omgangen.

Omgangens store spiller, Andrea Solstad, satte inn sitt femte før pause, og sikret at Fana ledet 14–13.

Hakk i hæl

Fana fortsatte det gode spillet i andre omgang, men en sterk Katarina Berens på streken gjorde at Tertnes holdt følge i starten av omgangen.

Åtte minutter ut i omgangen snappet Stankiewic­z ballen og sendte av gårde Madeleine Hilby, som satte inn 18–18. Like etter satte Gossé sin sjette og syvende scoring til 20–18.

Etter en timeout satte Jabateh inn to og utliknet til 20– 20. To mål fra eks-Fana-spiller, Stankiewic­z, gjorde at Tertnes ledet 23–22 med en halv omgang igjen.

To straffemis­ser

Duellene ble tøffere og begge lag gikk på tominutter­e. Med drøye elleve minutter igjen tok Tertnes-trener Tore Johannesse­n timeout. Da hadde Jabateh og Sara Berg satt hver sitt mål, og det sto 26–24 i Fana Arena.

Josefine Intelhus hamret inn 26–27 for Tertnes, men Aurora Hatle svarte med en suser sekunder senere. Med drøye seks minutter igjen satte Gossé inn 28–28 fra syvmetersm­erket.

Like reddet Josefine Lien straffe fra Celine Solstad. I andre enden fikk Tertnes en ny straffe, som Eva Kristianse­n reddet til ellevill jubel fra publikum.

Redning i sluttsekun­det Med under tre minutter igjen satte Jabateh inn 30–30 fra høyrekante­n. Med minuttet igjen satte Berg inn 31–31 fra kanten til Fana.

Med halvminutt­et igjen til Tertnes time out. Tertnes hadde ballen og kampen skulle avgjøres. Fana kjempet hardt i forsvar, Tertnes gjorde feil og Fana kontret. Celine Solstad fikk til et skudd, men Lien lå fint nede og reddet. Dermed endte det uavgjort, og Fana tok sitt første poeng mot Tertnes i serien.

Røk i kvartfinal­en FyllingenB­ergen var onsdag på besøk hos Nærbø for å spille kvartfinal­e i NM. Nærbø startet desidert best og ledet 5–0 etter fem minutter, men FyllingenB­ergen svarte. I løpet av de siste fire minuttene av første omgang, snudde FyllingenB­ergen 12–13 til 15–13.

Ti minutter ut i andre omgang hadde Nærbø snudd kampen. Etter drøye tjue minutter sto det 28–23 til hjemmelage­t.

Det forsprange­t klarte aldri FyllingenB­ergen å hente inn igjen. Kampen endte 34–30. Dermed ble det ikke revansje for tapet i serieåpnin­gen, og det stoppet i NM-kvartfinal­en for FyllingenB­ergen.

Håndball

FANA – TERTNES 31–31 (14–13) 6. runde Eliteserie­n håndball Fana Arena

DOMMERE: Sondre Næss Hopstad og Ove Runhaug

TILSKUERE: 200 UTVISNINGE­R: 2 x 2 min Fana, 2 x 2

min Tertnes

TOPPSCORER: 9 Linn Gossé FANA: Sofie Ege Grønlund, Candy Veronica Jabateh 5, Susanne Berven, Henriette Karlsen Risti, Sara Berg 3, Aurora Kjellevold Hatle 6, Maren Gabrielsen, Celine Solstad 3, Andrea Martine Solstad

8, Cathrine Schjøtt, Marit Ova Bøyum 2, Sofie Vinde Norum 2, Eva Kristianse­n, Oda Cathrine Lunne Mastad 2

TERTNES: Josefine Gundersen Lien, Birgitte Karlsen Hagen 1,

Thea Stankiewic­z 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Martine Hellesø Knutsen, Linn Gossé 9, Madeleine Hilby 6, Karoline Fantoft, Thea Adelheid Skarstein-Storeng

1, Eva Erdal Moen, Eli Smørgrav Skogstrand, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 2, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Kaja Horst Haugseng

1, Josefine Intelhus 3

NÆRBØ – FYLLINGENB­ERGEN 34–30 (13–15)

Kvartfinal­e NM Nye Loen Nærbø

DOMMERE: Jo Are Johannesse­n og Tom Larsen

TILSKUERE: 200

UTVISNINGE­R: 1 x 2 min Nærbø, 2 x

2 min FyllingenB­ergen

TOPPSCORER: 8 Theodor Svens

gård, Nærbø

FYLLINGENB­ERGEN: Herman Bredal Oftedal 1, Iben René Hvidsten, Philip Tandrup Holm 2, Didrik Wennberg Linderud 4, Trygve-Johan Fresvik Jensen, Fredrik Heskestad Clementsen 4, Tord Vårdal, Igor Karlov 7, Ebbe Stankiewic­z, Sander Elgestad, Inge Aas Eriksen 6, Marius Haugstvedt, Marcus René Næss Soltvedt 5, Leander Myklebust Seime 1

??  ?? Thea Stankiewic­z gikk fra Fana til Tertnes i 2017. I møtet med gamleklubb­en ble det flere tette dueller onsdag kveld.