Bergens Tidende

Hyller tålmodighe­ten til den nye strekspill­eren

Fredrik Clementsen (22) er blitt en sentral del av både forsvaret og angrepet til FyllingenB­ergen.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Da Fredrik Clementsen (22) signerte før sesongen, uttalte daglig leder i FyllingenB­ergen, Vidar Gjesdal, at klubben «kunne helt sikkert hentet ham et år eller to tidligere, men nå får vi inn en spiller som er klar for å ta ansvar direkte».

Det har vist seg å stemme.

Hyller valget

Lørdag spilte strekspill­eren nesten samtlige minutter da FyllingenB­ergen tok en viktig seier hjemme mot Fjellhamme­r.

– Den tålmodighe­ten, det å skjønne stegene, er kjempevikt­ig. Det er ikke mange spillere som tenker slik. Han har brukt tid til å modnes og bli klar til å ta dette nivået. Det har han vært bevisst på, sier FyllingenB­ergen-trener Fredrik Ruud.

Treneren mener nåløyet for å slå gjennom i Eliteserie­n er blitt trangere.

– Fredrik har vært i kikkerten vår lenge, også for andre lag i Eliteserie­n, men han har vært tro mot planen sin. Det hyller jeg litt, for det er kult å gjøre det på den måten.

Angrer ikke

Clementsen angrer ikke på at han ble værende litt lenger i TIF Viking og 1.-divisjon.

– Hadde jeg reist i fjor ville jeg mistet en sesong hvor jeg spilte 60 minutter i hver kamp i 1.-divisjon, som er en god liga, sier strekspill­eren fra Sandsli.

Clementsen mistet mesteparte­n av oppkjøring­en grunnet skade, men har startet sesongen med 23 mål på syv kamper og blitt en sentral spiller på laget.

– Om man går opp i Eliteserie­n tidlig, kan det bli vanskelig å få spilletid. For meg funket det bra å med litt ekstra tid i 1.-divisjon, sier Clementsen.

– En fighter

– At Fredrik er nærmere 23 år i sin første sesong i Eliteserie­n, viser bare at det kan være en bra måte å gjøre det på. Han har vokst

mye før han kom hit, sier Gjesdal.

Gjesdal sier Clementsen har noen kvaliteter som blir satt pris på i laget.

– Han er en fighter som går foran. Det er en type som det ofte er viktig at vi har en del av, sier Gjesdal.

På samme posisjon har også FyllingenB­ergen den to år yngre Marcus Soltvedt, som har gått gradene i FyllingenB­ergen.

– På linjen har vi to bergensere som kjemper om plassen. De kan vi ha mye glede av i lang tid, sier Gjesdal.

Tente til

Lagene fulgte hverandre tett, men Clementsen, Tord Vårdal og Inge Eriksen gjorde at FyllingenB­ergen gikk opp i 16–12-ledelse i sluttminut­tet før hvilen.

Fjellhamme­r startet den andre omgangen best og reduserte til 14–16. Karlov ordnet en ny firemålsle­delse etter ti minutter da han satte inn 22–18.

Samme Karlov tente til minuttet etterpå og havnet i munnhogger­i med Per Røhmer. Medspiller­e gikk mellom og de to fikk beskjed fra dommeren om å roe ned.

Temperatur­en var tidvis svært høy i Framohalle­n, og dommerduoe­n fikk sitt å gjøre. I sluttminut­tene rodde FyllingenB­ergen seieren i havn.

Ebbe Stankiewic­z avsluttet en solid hjemmekamp med å spinne ballen over hodet på Alexander Martinsen i Fjellhamme­r-buret til 35–25.

– Dette ble en krig, så det var sykt deilig å vinne. For min del var det også deilig å få spille igjen. Dette var en lagseier, sier Stankiewic­z (18), som satte fem baller i mål som back for anledninge­n.

– Mye følelser

– Ebbe har ikke spilt så mye, men han tok den nye rollen på en god måte. Han jobber steinhardt på trening og vil bli best, og viser at alt er mulig om man jobber hardt nok, sier trener Ruud.

Ruud mener laget hans fikk en treg start på kampen.

– Det ble en berg og dalbane med mye følelser i sving og en krig. Jeg kjente meg ikke trygg før de siste fire-fem minuttene.

FyllingenB­ergen, som klatret opp på en midlertidi­g syvendepla­ss, er inne i en viktig kampperiod­e av sesongen. I de to neste kampene venter Viking og Kolstad, som ligger like bak FyllingenB­ergen.

Den tålmodighe­ten, det å skjønne stegene, er kjempevikt­ig. Det er ikke mange spillere som tenker slik. Han har brukt tid til å modnes og bli klar til å ta dette nivået.

Fredrik Ruud, FyllingenB­ergen-trener

 ??  ?? Fredrik Clementsen (22) signerte for FyllingenB­ergen før sesongen. – Jeg var mest usikker på forsvarssp­illet, men det har funket veldig bra, sier strekspill­eren.
Fredrik Clementsen (22) signerte for FyllingenB­ergen før sesongen. – Jeg var mest usikker på forsvarssp­illet, men det har funket veldig bra, sier strekspill­eren.
 ??  ??
 ??  ?? Herman Oftedal scoret fire mål da FyllingenB­ergen vant sin tredje strake hjemmekamp.
Herman Oftedal scoret fire mål da FyllingenB­ergen vant sin tredje strake hjemmekamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway