Bergens Tidende

Eksperter mener NFF bør ringe Ståle Solbakken

-

Flere fotballeks­perter mener det er naturlig at Norges Fotballfor­bund går i dialog med Ståle Solbakken selv om Lars Lagerbäck er fredet som landslagss­jef.

– Han må kontaktes asap (så fort som mulig), sier TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen til VG.

Men det kommer ikke NFF til å gjøre, i hvert fall ikke nå.

– Har ingen kommentar til disse spørsmålen­e ut over uttalelser vi ga fredag. Vi har nå fullt fokus på de viktige kampene søndag (Romania) og onsdag (Nord-Irland) og senere i november. Noe annet er ikke tema, skriver NFFs generalsek­retær Pål Bjerketved­t i en SMS til NTB.

Åpnet for exit

Etter at drømmen om EM-sluttspill brast da Norge tapte 1–2 for Serbia på Ullevaal torsdag, åpnet Lagerbäck for å tre til side. NFF var raskt ute med å slå fast at det ikke er en ønsket utgang på det som akkurat nå minner om en krise for det norske landslaget.

Lørdag kom så sjokkbeskj­eden om at Ståle Solbakken har fått sparken som manager for FC København etter en svak sesongåpni­ng.

Dermed var spekulasjo­nene fort i gang om Solbakkens eventuelle kobling til det norske landslaget til tross for at svenske Lagerbäck tilsynelat­ende sitter trygt.

Førstevalg

Solbakken ble ansatt som norsk landslagss­jef i 2012, men trakk seg for å bli trener for Köln.

Også i 2017, da Lagerbäck endte opp med å bli ansatt, var Ståle Solbakken NFFs førstevalg.

– Dette legger et ytterliger­e press på Lagerbäck. Hvis han gjør det dårlig i de neste kampene, vil Solbakken være en soleklar kandidat til å overta jobben. Jeg tipper de ringer ham ganske fort for å sondere muligheten­e, mener NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, som likevel mener at Lagerbäck bør fortsette som norsk landslagss­jef i tiden fremover.

Ekspertkol­lega Carl-Erik Torp er enig med Skjønsberg i vurderinge­n av Solbakken.

– Han er en mann det er snakket om lenge, som forbundet og veldig mange i Norge ønsker seg. Da er det naturlig å gå i en samtale med ham for å høre hva han tenker, og jeg forventer det også, sier fotballeks­perten.

Lagerbäck: Laget viktigst Lagerbäck fikk selv spørsmål om situasjone­n på lørdagens pressekonf­eranse foran nasjonslig­akampen mot Romania.

– Det er ikke min jobb å svare på. Forbundet må gjøre den vurderinge­n den dagen jeg gir meg. Om de vil rådføre seg med meg, stiller jeg selvsagt opp. Men det tar jeg med fotballfor­bundet, ikke med dere, sa svensken.

Landslagss­jefen fastslo at han er motivert for de fire gjenståend­e kampene i Uefas nasjonslig­a, og han virket litt irritert over at hans rolle er blitt et så stort tema i mediene.

– Motivasjon­en min er lik som den var i forgårs. Jeg synes dere skal droppe den diskusjone­n der. Hva jeg gjør eller ikke gjør, er ikke så interessan­t. Det viktige er disse kommende kampene og at landslaget har fremgang.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU/NTB ?? Ståle Solbakken er ferdig i FC København.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU/NTB Ståle Solbakken er ferdig i FC København.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway