Bergens Tidende

Klar til å overta høyrebacke­n

-

Emil Kalsaas leverte målgivende etter bare ett minutt – og en strålende kamp på høyrebacke­n.

joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto

Søndag startet Emil Kalsaas sin fjerde kamp for Åsane. Høyrebacke­n har lenge tilhørt Ole Didrik Blomberg, men etter hans overgang til Brann har posisjonen blitt ledig.

– Det har ligget i kortene at Emil skal ta over høyrebacke­n, men han har slitt med kroppen og må være frisk, sier Åsane-trener Morten Røssland.

Søndag vartet den innlånte Brann-backen opp med målgivende allerede etter ett minutt.

– Krever mye

– Det var deilig med en målgivende. Vi spiller veldig offensiv fotball, som krever mye, men det er sykt kjekt når vi får det til, sier Kalsaas.

Kalsaas har hatt noen småskader dette året som har holdt ham litt ute, og det ble med nesten 70 minutter mot Stjørdals-Blink. 20. runde 1.-divisjon Myrdal stadion

DOMMER:

TILSKUERE: GULT KORT:

MÅL:

ÅSANE:

– Planen er å ta høyrebackp­lassen nå, sier Kalsaas, som var fornøyd med en seier etter tre tap.

– Emil spilte en veldig bra første omgang. Det var årsbeste av han, og det suverent beste han har gjort i Åsane, sier Røssland.

Med fart og gode ferdighete­r offensivt, passer Kalsaas godt inn i Åsane-modellen, sier Røssland.

– Han kommer til å bli god, men må få kontroll på kroppen sin, sier Åsane-treneren.

Drømmestar­t

Det tok knapt ett minutt før Åsane satte ballen i mål. Kalsaas kombinerte seg nedover høyresiden og fant Harald Tangen i boksen. Tangen satte ballen kontroller­t i nærmeste hjørnet og ga Åsane en pangstart på kampen.

Etter drøye 26 minutter trodde Håkon Lorentzen han hadde økt til 2–0 på et innlegg. Linjedomme­ren løftet flagget, men det kan ikke ha vært mange centimeter­ne offside.

2–0 ble det likevel like etterpå. Henrik Udahl fikk ballen på ni meter, ventet ut keeper og kippet ballen i det lengste hjørnet.

Spenning på slutten

Åsane virket til å ha grei kontroll i andre omgang, men etter drøye åtti minutter smalt det i tverrligge­ren bak Eirik Østgaard. Innbytter Ask Tjærandsen-Skau prøvde seg fra langt hold.

Innbytter Kristoffer Larsen var nære på å lobbe inn 3–0 på slutten, men i stedet reduserte Håvard Lorentsen på overtid. StjørdalsB­link fikk to innleggsmu­ligheter til, men det endte 2–1.

– Jeg synes vi hadde god kontroll. Vi skapte mye og kunne scoret flere, sier Udahl, som satte sitt 16. mål for sesongen, og topper toppscorer­statistikk­en.

Det var deilig med en målgivende. Vi spiller veldig offensiv fotball, som krever mye, men det er sykt kjekt når vi får det til.

Emil Kalsaas

Seieren gjorde at Åsane skaffet seg en luke til syvendepla­ssen på fem poeng, der nettopp StjørdalsB­link ligger.

– Det hadde vært gøy med kvalifiser­ing, men vi får se hvordan det utarter. Alle kamper er jevne, sier Udahl.

Godt høstlag

Røssland sier Åsane hadde god kontroll, og mener baklengsmå­let var unødvendig.

– Som trenere fikk vi ikke puls, for vi så at vi hadde kontroll, sier Røssland.

Åsane har historisk gjort det bra på høsten, men klubben har også gjort noen endringer for å takle kampprogra­mmet, som igjen blir tettere.

– Vi har en krevende spillestil som krever at spillerne er «freshe». Det går fint når det er én kamp i uken for spillerne som jobber og studerer utenom. Nå har vi prøvd å legge en plan, sammen med spillerne, for å håndtere et tettere kampprogra­m bedre. Det håper jeg blir utslagsgiv­ende, sier Røssland.

 ??  ?? Emil Kalsaas skal ta over høyrebacke­n i Åsane etter at Ole Didrik Blomberg gikk til Brann. – Han leverte årsbeste, sier Morten Røssland om Kalsaas sin kamp mot Stjørdals-Blink.
Emil Kalsaas skal ta over høyrebacke­n i Åsane etter at Ole Didrik Blomberg gikk til Brann. – Han leverte årsbeste, sier Morten Røssland om Kalsaas sin kamp mot Stjørdals-Blink.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway