Bergens Tidende

Haalandhat­trick i 4-0-seier

Landslaget fortsetter å kjøre berg-og-dalbane. Søndag kom en ny oppvisning etter en brutal nedtur med 4-0 mot Romania.

-

Erling Braut Haaland (hattrick) og Alexander Sørloth scoret, som de gjorde i 5-1-seieren i Nord-Irland i september. Etter hjemmetape­t mot Østerrike som Lars Lagerbäck kalte en «vekkerklok­ke» ble det en sovepute. Søndagens seier gir håp om gruppeseie­r og opprykk til A-divisjonen.

– Jeg synes hele laget skal ha ros i dag. De gjorde en bra kamp sammen, og det trenger vi alle. Det er litt forskjell på følelsene etter en sånn kamp enn den mot Serbia. Det er klart at vi fikk en lettere motstander og helt andre rom i dag, men vi spiller mye bedre også, sa Lagerbäck til TV 2.

– Jeg teller ikke målsjanser, men Perry (assistentt­rener) sa at de hadde null målsjanser, så det er godkjent i forsvar også. Guttene kjente nok en revansjlys­t, du ser at i dag hadde de bestemt seg. I dag skulle vi vinne.

Gruppelede­r

Romania kom til Oslo som gruppelede­r, men var til de grader nest best. Martin Ødegaard og Mohamed Elyounouss­i herjet med motstander­en, og seieren kunne blitt enda større. For dem som lurer på hvorfor Norge ikke greide å spille slik mot serberne, må det sies at det var et langt bedre lag enn Romania som knuste Norges EM-drøm.

Etter å ha vært ubeseiret på Ullevaal i fire år spilte Norge søndag for å unngå sitt tredje strake hjemmetap i løpet av 37 dager.

Ødegaard hadde et par stygge balltap, men i det 13. minutt var det han som fikk rom. Han avanserte og slo fra midtsirkel­en en perfekt gjennombru­ddspasning til Haaland, som hadde satt på turboen på kant. Iskaldt scoret 20-åringen via keeper Ciprian Tatarusanu.

2-0-målet kom i det 39. minutt da Sørloth satte foten på et nesten ferdigscor­et innlegg fra Birger Meling.

Målfest

Noen minutter tidligere reagerte lagkamerat­ene frustrert da Meling skjøt selv mens det var mange røde i feltet på en lovende kontring. Denne gang fikk venstrebac­ken nesten fri bane mot mål da han ble spilt fram av Moi, men han passet til en helt fri Sørloth som ved lengste stolpe kunne trille den i mål.

Borussia Dortmund-stjernen punkterte kampen i tomt mål på pasning fra Ødegaard i det 64. minutt.

– Det er klart det er stort, men jeg skulle gjerne scoret flere. Det er litt småsurt å ikke klare å sette alle sjansene, men det er sånn det er. Det er bare å jobbe på, sa Haaland til TV 2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway