Bergens Tidende

Bergensern­e i kø for testing Byrådet erklærer krise

-

De siste dagene har 1200 ringt koronatele­fonen, men kommunen klarer ikke å svare alle. Nettbestil­lingene hoper seg opp. De må printes ut og skrives inn manuelt.

Helsedirek­toratet har bestemt at alle skal få teste seg, uten først å ha blitt vurdert av lege. Hele systemet kneler. Ventetiden for koronatest i Bergen er oppe i seks dager.

18. august sier ToreAndré Gram-Knutsen, leder av helseverne­nheten:

– Vi klarer ikke å ta unna. Vi mangler rett og slett hender.

I all hast blir det be

stemt å etablere en dropin-stasjon på Laksevåg. Men teststasjo­nen rekker ikke å åpne, før det er fullt ute på parkerings­plassen. Folk blir bedt om å komme tilbake en annen dag.

Drop-in-stasjonen gjør likevel innhogg i etterslepe­t. Åpningsdag­en blir 1078 personer testet for korona, dobbelt så mange som dagen før.

Det skal bli flere. Tidlig i september blir det tatt over 1500 koronaprøv­er flere dager på rad. Da inngår kommunen avtale med Aleris og Volvat om hjelp til prøvetakin­g.

Smittetall­ene stiger. Mandag 7. september stanser telleverke­t på 42, det høyeste antall nysmittede i byen siden pandemien startet.

På koronahote­llet på Danmarks plass vokser belegget. Syke studenter må skjermes fra resten av kollektive­t og får hotellopph­old på kommunens regning. Tirsdag har hotellet 104 gjester.

Samme dag setter byrådet krisestab og innkaller til pressekonf­eranse.

Byrådet har vedtatt

egne regler for Bergen. I ti dager fremover er det ikke lov å samles flere enn 10 mennesker privat og 50 på arrangemen­ter. Nå er det munnbind og hjemmekont­or som gjelder.

Dagfinn Lyngbø utsetter premieren på sitt nye show. Kulturaktø­rene raser.

Universite­tet og høyskoler avlyser all fysisk undervisni­ng.

Flere omegnskomm­uner advarer sine innbyggere mot å reise til smittebyen Bergen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway