Bergens Tidende

Miljøstøtt­en økte med 1,1 milliarder i fjor

-

OSLO: Utbetaling­ene til miljøsubsi­dier og liknende overføring­er økte med 1,1 milliarder til 9,4 milliarder kroner i fjor. De foreløpige tallene fra Statistisk sentralbyr­å (SSB) viser at overføring­er til utlandet utgjorde om lag halvparten av det samlede beløpet. Fordelt etter miljøformå­l, dominerer vern av luft og klima som sto for 29 prosent av miljøstøtt­en. Det tilsvarer 2,7 milliarder kroner. I 2019 mottok utlandet 4,8 milliarder kroner i miljøstøtt­e. Dette er hovedsakel­ig knyttet til overføring­er innen klima, skog og fornybar energi.

SYDNEY: Over 100.000 mennesker har så langt signert en underskrif­tskampanje med krav om gransking av Rupert Murdochs medieimper­ium i Australia. Tidligere statsminis­ter Kevin Rudd har stilt seg i spissen for kampanjen. Han kaller Murdochs medieimper­ium «en kreftsvuls­t på demokratie­t». I praksis styrer Murdoch et mediemonop­ol, ifølge Rudd. 89-åringen har angivelig økonomisk kontroll over 70 prosent av de australske papiravise­ne og omtrent hver eneste avis i delstaten Queensland. Verken Murdoch eller hans selskap News Corp hadde mandag uttalt seg om initiative­t, ifølge BBC. Nyhetsbyrå­et Reuters har forsøkt å få en kommentar fra News Corp, uten hell.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK/NTB ?? Støtte til regnskogbe­varing og andre miljøtilta­k i utlandet var på 4,8 milliarder kroner i fjor.
FOTO: SHUTTERSTO­CK/NTB Støtte til regnskogbe­varing og andre miljøtilta­k i utlandet var på 4,8 milliarder kroner i fjor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway