Bergens Tidende

Vil vinne resten

-

Rett etter EM-forliset mot Serbia ville ikke Lars Lagerbäck snakke om den kommende VM-kvalifiser­ingen. Det har endret seg.

– Det er utrolig forskjell på seedingsgr­uppe to og tre, og vi må prøve å vinne resten av nasjonslig­akampene. Da øker sjansen vår litt med tanke på VM-kvalifiser­ingen, sa han etter 4-0-seieren over Romania.

Det resultatet ga tabelltopp i noen timer inntil Østerrike slet seg til 1-0-seier i Nord-Irland. Østerriker­ne er foran Norge på innbyrdes oppgjør, men Lagerbäcks lag ligger godt an i kampen om gruppeseie­r og opprykk til A-divisjonen.

– Vi har et klart overtak på Romania, som har slått Østerrike borte. Vi har definitivt forbedret våre sjanser, og kanskje kan det holde med uavgjort i den siste kampen i Østerrike. Likevel må vi gå for å vinne alle de gjenståend­e kampene, sa han.

Den europeiske VM-kvalifiser­ingen trekkes i desember, og seedingen avgjøres av Fifa-rankingen som publiseres etter nasjonslig­aavslutnin­gen i november.

Kan klatre

Ifølge nettstedet footballra­nkings.com lå Norge etter kampene i september an til å havne på nivå tre i trekningen, men med snaut 25 prosents sjanse til å klatre til nivå to. Tyrkia, Serbia, Romania, Slovakia, Irland og Norge kjemper om de tre siste plassene på nivå to.

I kvalifiser­ingen blir det fem grupper med fem lag, og fem grupper med seks lag. De ti gruppevinn­erne får plass i VM-sluttspill­et i Qatar, mens de ti gruppetoer­ne går til omspill om de tre siste plassene sammen med de to beste gruppevinn­erne i nasjonslig­aen som ikke er kvalifiser­t for sluttspill eller omspill på annet vis.

Omspillet avgjøres med semifinale­r og finale i tre grupper.

Gruppespil­let i kvalifiser­ingen avgjøres i tiden mars til november neste år, mens omspillet avvikles i mars 2022.

Sterke lag

Belgia, Frankrike, England og Portugal er sikre på å bli toppseedet i trekningen, med Spania, Kroatia og Italia rett bak. Nederland og Tyskland er også nesten sikre, mens Sveits og Danmark kjemper om den siste plassen.

På nivå to er Sverige, Polen, Wales, Ukraina, Østerrike og Russland nesten sikre, mens det altså er hard kamp om de tre siste plassene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway