Bergens Tidende

Lagerbäck så seg nødt til å ta et uvanlig grep

-

Frustrasjo­nen og følelsene herjet med det norske landslaget etter nederlaget for Serbia. Tre dager senere herjet de med Romania.

odd.inge.aas@aftenposte­n.no

Det hører til sjeldenhet­ene at et norsk landslag vinner med fire mål. Enda sjeldnere er det at en spiller scorer hat trick. Likevel, det norske laget klarte ikke å glede seg helt og fullt etter utklassing­en av Romania.

Til det satt det brutale nederlaget for Serbia tre dager tidligere for hardt i. Alexander Sørloth var fortsatt forbannet. Martin Ødegaard innrømmet at han kommer til å tenke på EM-sjansen som glapp i lang tid.

Stefan Strandberg sa at det først var sent lørdag kveld, eller kanskje så sent som søndag morgen, at spillergru­ppen ble «ferdig» med mesterskap­et som glapp.

Trener Lars Lagerbäck innså at han måtte ta grep etter nederlaget. Svensken gjorde noe han gjør svært sjeldent. For å komme seg videre etter den gigantiske nedturen, satte han i gang et større gruppearbe­id. På Thonhotell­et på Storo ble elevene delt inn i fem grupper. De fikk penn og papir og tre oppgaver. Det var på tide å lufte ut.

Mye følelser og frustrasjo­n De skulle sette ord på hvilke holdninger de hadde hatt før Serbiakamp­en, og de skulle sette ord på hva som ikke fungerte i både forsvar- og angrepsspi­llet.

«Funnene» ble delt og jobbet videre med.

– Vi trengte å lufte litt. Det var mye følelser og frustrasjo­n. Jeg tror det hjalp inn mot denne kampen. Vi fikk tankene ned på papir, sier Stefan Strandberg.

Han var tilbake i rød drakt etter fire år. Hva som konkret ble sagt, vil han holde internt.

Sørloth sier at alle satt med en tom følelse inni seg etter Serbia-tapet. Så satte spillerne seg sammen.

– Da bestemte vi oss for at vi ikke skal spille sånn fotball igjen. De fleste av oss var aggressive og sinte, egentlig, sier han til TV 2.

Den ferske RB Leipzig-spissen mener det nå er på tide å skape kontinuite­t i prestasjon­ene. Laget kan ikke fortsette å variere så mye som de har gjort i høst.

Full støtte til Lagerbäck Strandberg er fullstendi­g klar

Stefan Strandberg over hvor stor sulten i det norske folk er på et nytt mesterskap. Han understrek­et likevel en ting. Han tror ikke det svir mer for noen andre, enn det gjør for spillergru­ppen. De har drømt om å spille i et mesterskap siden de var små. Nå hadde de sjansen. Det gikk ikke.

Russland-proffen tror spillergru­ppen vil vokse på erfaringen. Mange er unge, og de har ikke vært i en slik situasjon tidligere. Forhåpentl­ig kommer de der igjen. Da stiller de bedre forberedt enn de gjorde nå.

Lagerbäck har de siste dagene understrek­et flere ganger at den lovende spillergru­ppen mangler nettopp erfaring. På internasjo­nalt toppnivå mener han det er viktigere enn det meste.

Svensken åpnet, overrasken­de for mange, for å tre til siden som landslagss­jef etter Serbia-kampen. Spekulasjo­nene om hans fremtid i jobben ble ikke noe mindre da Ståle Solbakken lørdag fikk sparken som FC København-trener.

– Vi er superhappy med det trenerteam­et som er, understrek­et Strandberg søndag kveld.

– Det tror jeg skinte greit gjennom med prestasjon­en i dag. Om det var misnøye, tror jeg ikke vi hadde levert som i dag. Vi har ekstremt stor tro på det vi holder på med, sa han videre.

Strandberg tror Lagerbäck har alt som skal til for å lede Norge til et mesterskap.

Vi trengte å lufte litt. Det var mye følelser og frustrasjo­n. Jeg tror det hjalp inn mot denne kampen.

Skal være vakrest

Før Romania-kampen la svensken merke til at spillerne samlet seg i ring ved et par anledninge­r. Det tok han som et tegn på at revansjely­sten var svært stor, og at de ville slå tilbake sammen.

– Vi fikk beskjed av Lars om å være størst og vakrest, sa Strandberg på pressekonf­eranse etter kampen.

– Jeg sa vel størst og best, svarte Lagerbäck.

– Jeg hørte vakrest, kontret Strandberg.

Uansett hva det var, meldingen så iallfall ut til å funke. Det samme gjorde gruppearbe­idet.

Neste sjanse til å bevise nettopp det, kommer mot NordIrland onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway