Bergens Tidende

Feil fra Naturvernf­orbundet om Statens vegvesen

Statens vegvesen verken motarbeide­r norske politikere, eller jobber for å skape mer trafikk på veiene våre.

- TORE ASKELAND Prosjektle­der for Ferjefri E39 i Statens vegvesen

I ET DEBATTINNL­EGG 9. oktober retter lederen i Naturvernf­orbundet, Gabriel Fliflet, kraftig skyts mot Statens vegvesen.

I tillegg til å anklage Vegvesenet for å motarbeide norske politikere, lurer han også på hvorfor Vegvesenet ønsker mer trafikk på veiene.

PÅSTANDEN OM AT vi systematis­k motarbeide­r politikere og Bergen kommune i arbeidet med å begrense biltrafikk, faller på sin egen urimelighe­t. For det første er vi er en del av Miljøløfte­t (og de fleste andre byvekstavt­aler), som arbeider for å kutte bilkø og klimagassu­tslipp. For det andre arbeider vi på oppdrag fra politikern­e våre, gjennom demokratis­ke prosesser som munner ut i politiske beslutning­er og bestilling­er.

EN UTBEDRET OG fergefri E39 er en politisk ambisjon, omtalt i gjeldende Nasjonal transportp­lan: «Regjeringe­n har som ambisjon å binde Vestlandet sammen med en opprustet og fergefri E39.»

Vår rolle som fagetat, og vårt oppdrag gitt oss av Samferdsel­sdeparteme­ntet, er å utrede hvordan det kan bli en realitet, hva kostnaden vil være, samt hvilke konsekvens­er de ulike alternativ­ene har.

VÅRE ANBEFALING­ER til alternativ­er eller løsninger er basert på hva som best innfrir samfunnets mål (politiske føringer), før en gitt strekning som skal utredes. Hensikten er å gi politikern­e våre, som må ta de vanskelige valgene, et best mulig beslutning­sgrunnlag.

Hva som til slutt skal prioritere­s, og hvilke løsninger som velges, er opp til politikern­e våre.

 ??  ?? En utbedret og fergefri E39 er en politisk ambisjon, skriver prosjektle­der Tore Askeland. Denne illustrasj­onen viser et forslag til flytebro over Bjørnafjor­den.
En utbedret og fergefri E39 er en politisk ambisjon, skriver prosjektle­der Tore Askeland. Denne illustrasj­onen viser et forslag til flytebro over Bjørnafjor­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway