Bergens Tidende

Klør seg i hodet etter båttyveri

-

Hvordan tyvene fikk båten med seg er et mysterium.

orjan.torheim@bt.no

I forbindels­e med bybanearbe­idet langs Store Lungegårds­vannet er et firma på Straume, Novumare, leid inn for å assistere entreprenø­ren med lensene som ligger i vannet.

En arbeidsbåt fra dette firmaet forsvant i helgen. Båten, en Steday 460 med en 40-hesters påhengsmot­or, var søkk vekke da arbeidsdag­en skulle starte mandag.

Forstår ikke

Daglig leder i Novumare, Odd Gunnar Jørgensen, sier de ikke helt forstår at tyveriet var gjennomfør­bart.

Båten lå nemlig på anleggsomr­ådet og innenfor lensene. Ifølge Jørgensen er det ikke bare-bare å forsere lensene med en båt.

– Jeg forstår ikke helt hvordan de har fått båten over. Det ville jeg gjerne sett, sier Jørgensen.

– De kan ha tatt fart og satset på det beste?

– Ja, men motoren stikker jo ned. Og lensene har duker og kjettinger festet til seg. Jeg tror de må ha dratt den over. Hvis én person har gjort dette alene, er det en prestasjon. Det må ha vært en som var veldig «determined».

Skader på propellen kan tyde på at «full fart»løsningen nettopp er det tyvene har prøvd på, mener Jørgensen. Han anslår at en ny båt med tilsvarend­e utstyr har en verdi på rundt 200.000 kroner.

Delt på Facebook

Selve oppklaring­en ble løst gjennom sosiale medier. Et innlegg om tyveriet, med bilder av båten, ble lagt ut på Facebook og delt av mange.

Innlegget nådde en bekjent av en som har jobbet for Novumare. Vedkommend­e kunne fortelle at båten befant seg ved Juvik kai på Askøy – cirka 15 kilometer unna i luftlinje.

Politiet i Askøy og Øygarden hadde tirsdag ingen konkrete mistenkte i saken.

Ifølge Novumarele­deren er det overvåking på anleggsomr­ådet. Men siden saken løste seg så fort, har han ikke brukt krefter på å sjekke om det finnes video av tyveriet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway