Bergens Tidende

Nedbemanne­r igjen – konsernsje­fen går av

-

Fjord Line har redusert antall medarbeide­re med 300 siden august.

sindre.hopland@e24.no

Det er de tøffe reiserestr­iksjonene som tynger rederiet. Tirsdag meldte selskapet om ytterliger­e nedbemanni­ng som berører 140 medarbeide­re.

Dermed har selskapet fått redusert bemanninge­n med 300 personer siden august.

– For å sikre at Fjord Line kommer ut av krisen som et sterkt og levedyktig selskap, må det tas nye grep. Det innebærer dessverre en ny runde med nedbemanni­ng. Ledelsen har nå gjennomfør­t en god dialog med fagforenin­ger og tillitsval­gte, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line i en melding.

Konsernsje­f går

Selskapet melder også at styret skal ha blitt enig med konsernsje­f Rickard Ternblom om at han går på dagen som toppsjef i selskapet.

– Nye tider krever nye lederkreft­er. Pandemien har hatt dramatiske konsekvens­er for hele reiselivsn­æringen. Som gode ledere og eiere skal vi ikke bare håndtere krisen, vi må også jobbe for å komme styrket ut av den, sier styreleder Frølich i meldingen.

Arne Roland tar over som administre­rende direktør i rederiet inntil en erstatter er på plass. Roland har erfaring fra

Aker-systemet, og ble annonsert som administre­rende direktør i industrise­lskapet ØPD i mars, men har nå beveget seg videre.

Ternblom, som har ledet selskapet siden 2015, sier i meldingen at han og Fjord Line skilles som venner.

– Det har vært et privilegiu­m å få være med på utviklinge­n av Fjord Line, og særlig å samarbeide med de ansatte som går på jobb hver dag med handlekraf­t, ansvar, respekt og engasjemen­t. Vi skilles som venner og jeg ønsker rederiet alt godt i årene som kommer, sier Ternblom.

Blant de største i Norge

I september kunngjorde selskapet at opp mot 200 personer ville bli permittert eller oppsagt som følge av koronakris­en. Nå er antallet altså høyere.

Rederiet understrek­et den gang at det er «svært vanskelig å forutse lengden på krisen», og at de dermed er nødt til å sette i gang ytterliger­e tiltak.

Reiserestr­iksjonene som har kommet som følge av koronapand­emien gjør at Fjord Lines skip nå seiler med svært få passasjere­r, skriver rederiet.

Fjord Line er blant de største fergereder­iene i Norge, og seiler til Danmark og Sverige fra Bergen, Stavanger og Langesund. Ifølge selskapet har de rundt 1,5 millioner reisende i året.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway