Bergens Tidende

Positive tester gir viruskaos

-

Den nederlands­ke stjernesyk­listen Steven Kruijswijk har avgitt en positiv virustest og må stå av Giro d'Italia. Mitchelton-Scott trekker hele laget. Sammenlagt­kandidaten Kruijswijk sykler for det nederlands­ke Jumbo-Visma-laget, der han blant annet er lagkamerat med norske Tobias Foss. Foss er også del av Giro d'Italia-troppen.

Tirsdag melder laget i sosiale medier at Kruijswijk testet positivt på koronaviru­set da samtlige var gjennom en obligatori­sk medisinsk sjekk på hviledagen mandag.

Dermed er den klatrester­ke nederlende­ren ferdig i årets Giro. Kruijswijk lå på 11.-plass sammenlagt foran tirsdagens etappe, kun ett minutt og 24 sekunder bak ledende João Almeida. Sjansene for en plassering helt i toppen var således meget gode.

Nyheten om den positive virusteste­n kommer i en sesong der Kruijswijk har hatt flere tunge nedturer. Deltakelse­n i Tour de France røk da han veltet stygt under Critérium du Dauphiné i forkant av det prestisjet­unge rittet i Frankrike

«Kruijswijk har ingen smerter eller symptomer, og han var svært motivert til å vinne Giro d'Italia», heter det i en uttalelse fra Jumbo-Visma.

– Innad i laget gjør vi mange tiltak for å unngå smitte. Og jeg føler meg frisk. Jeg kan ikke tro at jeg har fått viruset. Det er en stor skuffelse å få denne nyheten, sier sykkelstje­rnen Kruijswijk selv.

Mandagens testrunde i Giroen får også store konsekvens­er for Mitchelton-Scott-laget. Fire personer i støtteappa­ratet testet positivt. Som følge av det trekker hele laget sin deltakelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway