Bergens Tidende

– Ble mindre og mindre lei seg for hver gang 20 10 10 10

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

– Første gang han slo meg med knyttet neve i ansiktet ble han veldig lei seg. Så ble han mindre og mindre lei seg for hver gang, fortalte en av kvinnene da tidligere samboere av 27-åringen tok plass i vitnebokse­n.

Den første kvinnen fortalte at de to møttes på en fest høsten 2011. Hun var 16 år gammel. Noen måneder senere flyttet hun inn til mannen, som nå er tiltalt for overgrep og vold mot ti kvinner.

– Det var veldig fint i begynnelse­n. Han var sjarmerend­e og grei. Jeg fikk gaver, han laget

Coop Mega Nordås middag og tok meg med på gøye ting. Så begynte han å si at han ikke likte at jeg snakket med den og den, og til slutt hadde jeg ingen venner igjen, sa den nå 25 år gamle kvinnen.

– Truet med å drepe

De to bodde sammen frem til våren 2013.

– Den første gangen han slo meg med knyttet neve i ansiktet ble han veldig lei seg og gråt. Jeg fikk også blomster, fine smykker og ringer. Men så ble han mindre og mindre lei seg for hver gang han slo, sa hun.

Kvinnen fortalte videre at han også slo henne i armene, at han tok kvelertak på henne mens han skrek, at han spyttet, kastet ting og mishandlet en hund flere ganger.

– Han ble plutselig sint ut av det blå. En gang holdt han meg fast og sprayet en blanding av jif, salt og sitron i øynene mine. Jeg var rød i øynene i flere dager. Det var helt forferdeli­g, sa hun og fortsatte:

– Han sa han ikke ville slutte å slå meg før jeg sluttet å gråte. Han kunne også stå i en time og rive i stykker klærne mine. Jeg måtte late som jeg var glad for at han skulle stoppe.

Mannen skal også ha truet med å skade og drepe henne.

– Etter at jeg flyttet ut, ble han veldig sint. Han sendte meldinger og sa han visste hvor jeg var og at han var på vei med kniv for å drepe meg.

– Jeg var redd ham

Hun fortalte at hun da gikk til politiet og ba om brev- og besøksforb­ud, men at det ikke førte frem. Til slutt ble det opprettet en anmeldelse for trusler.

Men da politiet tok kontakt med henne i 2019, etter at flere av mannens tidligere samboere hadde anmeldt ham, ønsket hun ikke å være med.

– Jeg hadde jo allerede forsøkt å forklare meg til politiet uten å få besøksforb­ud. Jeg var glad jeg hadde kommet meg vekk fra ham, og hadde ikke lyst til å være med på noe som gjorde han sur. Jeg var redd ham. For jeg vet hva han er i stand til.

Nekter straffskyl­d

Den tiltalte 27-åringen nekter straffskyl­d for mishandlin­gen av den tidligere samboeren.

– Jeg er ikke enig i hennes forklaring. Eller at vi var samboere. Vi var kjærester. Mye på og av, og det var krangling

Obegge veier, fortalte mannen.

– Hun har forklart at du var voldelig mot henne. Hva sier du til det? spurte aktor.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i volden, men truslene. Det var en slik person jeg var på den tiden. Jeg skulle fremstå som tøff. Men jeg kjenner meg ikke igjen i mishandlin­gen.

Han hevdet blant annet at han ville husket om han hadde slått henne, eller om han hadde sprayet henne i øynene med jif, sitron og salt.

– Det er fryktelig å sitte på bakrommet og høre at hun tilsynelat­ende har følt det sånn. Jeg håper ikke hun synes hun har hatt det så fælt.

27-åringen er tiltalt for overgrep, mishandlin­g og vold mot til sammen ti kvinner og barn, men nekter straffskyl­d for overgrep og de fleste påstandene om mishandlin­g.

– Han trenger hjelp

Onsdag ettermidda­g tok en av de tidligere samboerne som anmeldte 27-åringen, plass i vitnebokse­n. Hun har en sønn sammen med mannen.

– Da jeg fikk høre at det var flere som hadde opplevd det samme som meg, måtte det bli en slutt på det. Jeg ville at han skulle få hjelp til å mester sinnet sitt. Jeg håper han nå får den hjelpen han trenger, sa kvinnen, som nå er 26 år gammel.

Kvinnen fortalte at hun først hadde vært kjæreste med mannen i 2011, og at det hadde vært et turbulent forhold med mye trusler.

Til tross for dette, ble de to samboere i 2015. De fikk en sønn samme året, og bodde sammen til sommeren 2016.

– Vi var mer og mer sammen, og jeg ble forelsket i ham igjen, sa hun.

Mens de var samboere skal mannen blant annet ha slått, skallet henne, kastet ting på henne og urinert på henne.

Han skal også ved gjentatte ganger ha truet med å drepe henne.

– Da jeg var gravid sa han at han skulle stikke en kniv i magen min hvis jeg gikk fra ham og han ikke fikk være en del av barnet sitt liv.

– Jeg følte meg litt som en robot som forsøkte å redde alle situasjone­ne. Jeg gjorde alt for å unngå vold, siden vi hadde en sønn sammen. Han truet også med å ringe barneverne­t, så jeg ikke skulle få se sønnen min igjen. Da flyttet jeg ut.

Mannen har erkjent delvis straffskyl­d for forholdet, og skal forklare seg om saken torsdag.

TINE SKIVET OST

COOP FROKOSTKAF­FE

ET UTVALG MEL FRA REGAL

8-21 (9-20):

 ?? ILLUSTRASJ­ON: GUSTAV KVAAL ??
ILLUSTRASJ­ON: GUSTAV KVAAL
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway