Bergens Tidende

Politiet har godt signalemen­t av en mulig overfallsm­ann

-

Politiet mener jentens beskrivels­e av den mulige overfallsm­annen gir dem «litt å gå etter». Samtidig sjekker de overvåking og moduskandi­dater.

orjan.torheim@bt.no foto

Jenten i barneskole­alder hadde sist onsdag vært på et arrangemen­t og skulle gå hjem alene.

Underveis på turveien i Fyllingsda­len skal hun ha blitt dratt inn i skogen av en voksen mann og forsøkt avkledd. Ifølge politiet kom hun seg unna og løp vekk.

Har fått flere tips

Tirsdag gikk politiet ut og etterlyste vitner. I lokalmiljø­et ble saken mottatt med sjokk.

Onsdag kunne politiinsp­ektør Tore Salvesen fortelle om et titall innkomne tips.

– Vi har fått et sted mellom 10 og 15 tips. De blir selvfølgel­ig gjennomgåt­t, men jeg vil ikke si om noen av dem er mer interessan­te enn andre, sier Salvesen.

Han er seksjonsle­der for etterforsk­ning av drap, grov vold og seksuallov­brudd i Vest politidist­rikt – ofte kalt «miniKripos».

Har beskrevet personen Politiet ble kjent med episoden fredag 9. oktober, to dager etter at overfallet skal ha skjedd. Det utløste både taktisk og teknisk etterforsk­ning, blant annet bruk av sporhund på for å finne DNA.

– Det var pårørende som tok kontakt. Det finnes en naturlig forklaring på hvorfor det gikk to dager.

Mandag snakket politiet med jenten i et såkalt tilrettela­gt avhør. Det innebærer blant annet bruk av spesialtre­nte avhørere.

– Har jenten gitt et signalemen­t?

– Hun har beskrevet personen. Hun har gitt et relativt detaljert og godt signalemen­t, så vi har litt å gå etter der, sier Salvesen.

Politiinsp­ektøren ønsker likevel ikke på det nåværende stadiet av etterforsk­ningen å gå offentlig ut med noe signalemen­t. Han begrunner det med at de ikke ønsker å påvirke vitneobser­vasjoner.

– Vi vil ha tips uten at de som kontakter oss skal ha en beskrivels­e i bakhodet.

Salvesen vil heller ikke gå nærmere inn på hendelsen enn de allerede har gjort.

– Vi har en god oversikt over

NYE ŠKODA ENYAQ iV – VÅR FØRSTE ELEKTRISKE FAMILIE-SUV MED INNTIL 510 KM REKKEVIDDE. RECHARGE LIFE. hva som har skjedd med henne. Men på dette tidspunkte­t har vi konkretise­rt gjerningsb­eskrivelse­n så langt vi ønsker.

Sjekker moduskandi­dater Salvesen forteller også om et eget prosjekt i etterforsk­ningen som sjekker overvåking i det aktuelle området. Han vil ikke gå inn på hvor de har funnet overvåking­sbilder eller -video, men sier de har «noe».

Politisjef­en forteller at de også gjør en etterforsk­ningsmessi­g jobb med å sjekke liknende saker og personer som har vært involvert i liknende forhold.

– Vi sjekker såkalte moduskandi­dater, bekrefter Salvesen.

– Har dere noen konkrete mistanker eller navngitte mistenkte?

– Jeg kan ikke gå i detaljer om det. Men det er standard at vi sjekker moduskandi­dater.

Mellom klokken to og fire

– Dere gikk ut med saken først tirsdag, nesten en uke etter hendelsen. Hva tenker du om det nå, blant annet med tanke på å få ferske vitneobser­vasjoner?

– Det får bli en vurdering vi gjør senere.

Politiet har bedt om tips i saken på telefon 47696060 (ikke SMS) – eller ved å legge inn opplysning­er på politiets tipsportal.

De ønsker kontakt med alle som gikk turveien fra Sælen kirke, forbi fotballban­ene på Varden og mot Bjørge onsdag 7. oktober mellom klokken 14.00 og 16.00.

BERGENS TIDENDE TORSDAG 15. OKTOBER 2020

GULROT

MA ANGO

KIWI

BLÅBÆR

 ??  ??
 ??  ?? Politiet har fått inn et titall tips etter at de tirsdag etterlyste vitner til et mulig overfall på en jente i barneskole­alder. En mann skal ha dratt jenten inn i skogen fra denne turveien i Fyllingsda­len.
Politiet har fått inn et titall tips etter at de tirsdag etterlyste vitner til et mulig overfall på en jente i barneskole­alder. En mann skal ha dratt jenten inn i skogen fra denne turveien i Fyllingsda­len.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway