Bergens Tidende

FHI ber folk gi navn til smitteappe­n

-

OSLO: Folkehelse­institutte­t har laget en avstemning om hva den nye smitteappe­n skal hete. Fram til klokken 23.59 torsdag kan folk stemme på alternativ­ene Smittestop­p, Smittespor og Smittevars­el. – Vi fikk over 100 forslag til navn på den nye appen da vi gikk ut for halvannen uke side, alt fra Smittestop­p 2.0, Smittespor til CovidBlast­er 5000 og Bentomatic, sier assisteren­de direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelse­institutte­t. For å stemme kan du gå inn på Folkehelse­institutte­ts avstemming­sside. intensivka­pasitet og laboratori­um, og er derfor vurdert som uaktuelle.

«Viss nokon av dei likevel må brukast, føreset det at store helseressu­rsar må flyttast dit», skriv fylkesmann­en i beredskaps­dokumentet.

Kan bli omdirigert Fylkesmann­en i Vestland har samarbeida med dei lokale helseføret­aka, Helse vest og Fylkesmann­en i Rogaland i kartleggin­ga.

Hamnene er klassifise­rt etter kor store skip dei er i stand til å handtere, og kor lang avstand dei har til sjukehus med kapasitet til å ta hand om eventuelle koronasjuk­e.

– Skipa skal i utgangspun­ktet gå til den planlagde destinasjo­nshamna, og det er helsetenes­ta lokalt som pliktar å gi helsehjelp til skipet. Men om kommuneove­rlegen der meiner utbrotet er så stort at ein ikkje har kapasitet til å handtere det, må Helsedirek­toratet koplast inn i diskusjone­n om det skal bli omdirigert, seier fylkesbere­dskapssjef Stensvand.

Er førebudd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway