Bergens Tidende

Ekspertene stusser over Branns valg

Joacim Jonsson og Kai Bardal klær seg i hodet over at Eirik Horneland sannsynlig­vis blir Branns nye assistentt­rener.

- JOHANNES STRAND Johannes.Strand@adresseavi­sen.no

– Utenom at begge har fått sparken i RBK (Eirik Horneland ble enig med RBK om å slutte som hovedtrene­r, journ. anm.), visste jeg ikke at Kåre Ingebrigts­en og Eirik Horneland hadde en relasjon. Jeg er absolutt overrasket.

Det sier Eurosports ekspert Joacim Jonsson til Adresseavi­sen.

Eirik Horneland blir etter alt å dømme blir Kåre Ingebrigts­ens assistentt­rener i Brann.

Ulik tilnærming

VG-ekspert Kai Bardal peker på to ting som overrasket ham ved ansettelse­n:

– Den ene er at jeg oppfatter at Horneland har en god standing som gjør ham aktuell for gode jobber som hovedtrene­r. Det andre er at Brann velger å hente Horneland til klubben, sier han.

Ekspertene stiller flere spørsmål ved Hornelanda­nsettelsen og klør seg i hodet over Branns valg.

– Jeg tror han kan passe utmerket som assistentt­rener. Men man kan virkelig stille spørsmål rundt hvorfor han kommer til en klubb som ønsker å spille 4–3–3. Det overrasker meg veldig. Han mislyktes med det i Rosenborg og står for en annen type fotball, sier Jonsson.

Bardal er usikker på om Horneland og Ingebrigts­en utfyller hverandre som trenerduo.

– Nei, jeg har ikke tro på at dette blir veldig bra. Men jeg er først og fremst veldig spent. Vi snakker om to trenere med ulik tilnærming til fotballen. Det er en helhet som skal fungere, og jeg er usikker på om de fungerer godt som en duo.

Verken Jonsson og Bardal blir overrasket om Horneland skal stå for den defensive biten, men sistnevnte er skeptisk til den mulige rolleforde­lingen:

– Angrep og forsvar henger sammen. Selv om de har egne ansvarsomr­åder, må det samordnes. Horneland er kjent som en trener som organisere­r lag defensivt. I Trondheim så vi imidlertid ingenting av det. Måten RBK spilte fotball på da skapte store problemer. Han snakket om gjenvinnin­g og høyt press, men det ble det lite av. Måten de spilte fotball på offensivt skapte store avstander mellom spillerne, og da blir det vanskelig å vinne igjen ballen, sier VG-eksperten.

– Lang vei å gå

Selv om Horneland mislyktes i RBK, mener Jonsson at han kan få til noe i Brann.

– Mange i Trondheim tenker nok at denne trenerduoe­n vil være en katastrofe for Brann. Men fotball er ikke matematikk. Selv om man mislykkes et sted, betyr ikke det at man er en idiot. Spørsmålet her er om Horneland klarer å løse 4–3–3, sier svensken.

Likevel har ikke Eurosporte­ksperten spesielt tro på at Brann vil oppleve suksess i tiden fremover:

– Nei, jeg tror ikke det. Brann har en sinnssykt lang vei å gå. Spillermat­erialet der er altfor dårlig.

 ?? FOTO: CHRISTINE SCHEFTE / MARIANN DYBDAHL ?? Eirik Horneland og Kåre Ingebrigts­en skal sammen lede Brann. Horneland blir nemlig Ingebrigts­ens assistentt­rener i Bergen.
FOTO: CHRISTINE SCHEFTE / MARIANN DYBDAHL Eirik Horneland og Kåre Ingebrigts­en skal sammen lede Brann. Horneland blir nemlig Ingebrigts­ens assistentt­rener i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway