Bergens Tidende

Dette er Brann-trenerens plan for nysignerin­gene

-

Brann hentet fem nye spillere før høstinnspu­rten. Slik har Kåre Ingebrigts­en tenkt å bruke dem.

roar.lyngoy@bt.no

foto

19-årige Vegard Strønen Skeie var Ingebrigts­ens første signering som Brann-trener. Men osingen er trolig den av Brann-nykommerne som får minst spilletid i

2020.

– Vegard er en ung herremann som vi ønsket å få inn i sommer slik at han fikk kjenne på livet som fotballspi­ller på heltid: Det å trene nok, spise skikkelig, sier Ingebrigts­en.

– Han har vært bra på trening og vist seg godt frem. Om vi får sett ham i kamp denne sesongen vil det være en bonus. Det viktigste for oss er å ha ham klar til januar og neste sesong.

Ungdom og erfaring

En annen unggutt Brann hentet var Ole Didrik Blomberg. Den 20 år gamle høyrebacke­n som ble kjøpt fra Åsane stiller i en litt annen kategori enn Skeie.

– Ole Didrik fikk debuten sin mot Molde og kommer til å bli involvert i høst. Ellers er det litt samme plan som med Vegard. Ole Didrik merker nok at det er litt større belastning her. Men han kommer definitivt til å spille kamper utover, sier Ingebrigts­en.

Mens både Skeie og Blomberg er inne på langtidsav­taler er islendinge­n Jón Gudni Fjóluson (31) foreløpig på kontrakt ut sesongen.

Han gikk rett inn og spilte mot Kristiansu­nd og Molde.

– Han kommer til å spille så mye som mulig. Med hans historikk og erfaring er det en veldig ålreit signering for oss, sier Ingebrigts­en.

Vil hvile Kolskogen

Det var Vegard Forrens mangelfull­e kampform som gjorde at Fjóluson ble hentet inn.

– Det er blitt stor belastning på Ole Martin Kolskogen som har vært nødt til å spille alt. Det hadde vært fint å kunne hvile ham i perioder. Når Forren er tilbake har vi kanskje muligheten til det, forklarer Brann-treneren.

Han har på ingen måte avskrevet Forren i høst. Forrens avtale gjelder kun ut sesongen.

– Vegard har fått trent godt og gjort mye som han ikke fikk gjort i perioden før han kom til Brann. Han har fått en fin oppkjøring og ser bra ut, så får vi se hvor fort vi får ham i spill igjen. Forhåpentl­ig er han klar etter neste landslagsp­ause, sier Ingebrigts­en.

Offensiv kraft

Før vinduet stengte rakk Brann også å hente offensivt krutt i Mathias Rasmussen (22) og San

Kåre Ingebrigts­en om en av nykommerne der Svendsen (23) fra henholdsvi­s Nordsjælla­nd og OB.

– De kan være med og bidra der fremme med en gang. Vi har hatt mangelfull dekning på kant, og i utgangspun­ktet ser jeg for meg dem i kantposisj­on. Men både Sander og Mathias kan også spille i toppen der hvis vi snur V-en på midten. Så får vi se om de er kapable til å spille indreløper også, sier Ingebrigts­en.

En god del spilletid blir det trolig på begge.

– Begge kommer definitivt til å være involvert fremover. Jeg tror at de kommer inn med mye bra energi.

Nå venter Mjøndalen på bortebane lørdag. Bruntrøyen­e ligger nest sist på tabellen mens Brann bare har fem poeng ned til Start på kvalik.

Med tap på Østlandet kan det bli en del neglebitin­g på Brannfanse­n fremover.

– En viktig kamp. Det viktige for oss er å begynne å vinne kamper. Jeg synes at vi har hatt gode prestasjon­er, men vi har ikke klart å omsette det i nok poeng, sier Kåre Ingebrigts­en.

Fasiten hans så langt i Brann er en seier, to uavgjorte og fire tap. Kåre-debuten var mot nettopp Mjøndalen, en kamp Brann tapte ufortjent 0–1.

Ole Didrik [Blomberg] fikk debuten sin mot Molde og kommer til å bli involvert i høst.

 ??  ?? Fem nye spillere ble fasit for Kåre Ingebrigts­en i hans første overgangsv­indu som Brann-trener. Laget er styrket både offensivt og defensivt.
Fem nye spillere ble fasit for Kåre Ingebrigts­en i hans første overgangsv­indu som Brann-trener. Laget er styrket både offensivt og defensivt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway