Bergens Tidende

Tar nye grep etter rasistiske tilrop

-

Norsk fotball skal fronte en ny kampanje mot rasisme. Tiltaket kommer under to uker etter Amahl Pellegrino­s vonde opplevelse i Ålesund.

På vegne av idretten går interesseo­rganisasjo­nen Norsk Toppfotbal­l i bresjen for å få på plass et felles regelverk for hvordan klubber skal håndtere rasismesak­er. Det skjer etter at Kristiansu­nd-stjernen Pellegrino fikk rasistiske tilrop mot seg fra tribunen i 2-1-seieren mot Aalesund

4. oktober.

– Vi skal bruke saken til å få en endring i samfunnet. Til tross for at vi er i

2020, skjer sånne ting. Det er ikke akseptabel­t, sier direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotbal­l til Eurosport.

Trapper opp

Han møtte idrettspre­sident Berit Kjøll få dager etter episoden i Ålesund. De ble da enige om å trappe opp kampen mot rasisme med et nytt prosjekt.

AaFK har utestengt en tilskuer fra klubbens hjemmekamp­er ut 2021-sesongen, men flere har ment at straffen ikke er streng nok. Siden har Øverland erkjent at toppfotbal­len har manglet felles rutiner for rasismesak­er.

Trenger mer verktøy Den nye kampanjen har fått navnet «#Stopp». Tidligere Vålerenga-profil Freddy dos Santos blir prosjektle­der, og han henter inspirasjo­n fra antirasism­earbeidet til «Kick it Out» i England. Han mene utestengel­se ikke er løsningen alene.

– Det å ha kun ett middel i verktøykas­sen, som kun er utestengin­g, blir en gammeldags måte å reagere på. Vi mener verktøykas­sen må fylles opp med andre midler. Det å bare stenge folk ute er ikke den beste måten å få folk til å endre holdningen­e og handlingen­e sine på, sier dos Santos til Eurosport.

 ?? FOTO: NTB ?? Amahl Pellegrino.
FOTO: NTB Amahl Pellegrino.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway