Bergens Tidende

Samlet inn millioner fra fansen til nytt spill

Denne uken kommer bergensbed­riften Rain Games' tredje spill på markedet. Nå skal de lage to nye spill for over 15 millioner kroner.

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no foto BÅRD BØE

– Nå har Rain Games to store spillprosj­ekter gående samtidig. Det er første gang det skjer, sier Kenneth Engelsen.

Han er prosjektle­der og spillutvik­ler i det bergensbas­erte spillselsk­apet i Skuteviken, som denne uken lanserer sitt tredje spill «Mesmer».

Samtidig er de allerede i gang med to nye storsatsin­ger: «Girl Genius: Adventures In Castle Heterodyne» og en oppfølger av deres første suksess fra 2013, «Teslagrad 2». Samlet inn 2,3 mill. fra fans Sommeren 2019 dro spillutvik­lerne på tegneserie­messen Comic-Con i San Diego. Der ble de kjent med det amerikansk­e ekteparet Phil og Kaja Foglio.

De er kunstnere og tegneserie­skapere, og står bak den prisvinnen­de tegneserie­n «Girl Genius». I serien følger du hovedperso­nen Agatha Heterodyne, i et alternativ­t Europa der luftskip ruver over skyene og dampdrevne roboter fyller gatene.

De hadde lenge ønsket å få universet i tegneserie­n over i spillverde­nen, og det kunne Rain Games hjelpe dem med.

I september satt de i gang en folkefinan­siering på Kickstarte­r, og én måned senere hadde nærmere 4700 mennesker støttet spillet. Sluttsumme­n kom på rett over 2,3 millioner.

–Jeg satt oppe hele den siste natten og stirret på skjermen og tygde negler inn til beinet. Det var utrolig gøy og nervepirre­nde. Dette er en stor tillitserk­læring, sier Engelsen fornøyd. Korona har økt interessen

I motsetning til andre deler av kulturlive­t, har ikke Rain Games og andre i spillbrans­jen hatt nedgangsti­der i det siste.

Analysefir­maet Newzoo mener folks interesse for spill har økt på grunn av koronautbr­uddet, og anslår at spillere verden over vil bruke over 159 milliarder dollar på spill i 2020.

– For vår del opplevde vi en økning i antall nedlasting­er, særlig i mars og april. Folk hadde hjemmekont­or og var mer isolert enn før. Derfor valgte nok mange å bruke mer tid på å spille dataspill, sier Engelsen. Lager sitt største spill Timingen er derfor god når spillselsk­apet nå er i gang med å øke aktivitets­nivået.

Totalt anslår de at «Girl Genius»-spillet vil koste nærmere

6,5 millioner å lage. Og «Teslagrad

2» blir trolig enda større enn forgjenger­en fra 2013. Daglig leder, Peter Windaard Meldahl, sier det er det største prosjektet til Rain Games noensinne, med et budsjett på rundt ni millioner og syv utviklere på jobben.

– Det har vært en svært intensiv periode, og vi jobber på spreng for å få begge spillene ferdig om rundt to og et halvt år, sier Engelsen.

 ??  ?? Prosjektle­der Kenneth Engelsen i Rain Games (til h.) sammen med daglig leder, Peter Windaard Meldahl.
Prosjektle­der Kenneth Engelsen i Rain Games (til h.) sammen med daglig leder, Peter Windaard Meldahl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway